Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőként megértenétek az...

Szülőként megértenétek az "autó cserét"?

Figyelt kérdés

17 éves voltam amikor letettem a jogosítványt.

A felét a szüleim fizették, úgy hogy azért korlátoltak voltak az anyagi lehetőségeink (9 hónap alatt tettem le a jogosítványt, egyszer sem buktam meg, csak mindig össze kellett szedni a pénzt)

Aztán egy év alatt összekapartam pár százezret, majd a szüleim szintén kiegészítettek az anyagi helyzetünk ellenére.

Anyukám féltestvére autókereskedő, kevés pénzem volt autóra, így ő szerzett egy városi, kisautót, azon az elven,hogy ennyi pénzért ez az amire nem fogom a gatyámat rákölteni.

Ez egy piros, abszolút női Renault volt.(csak női tulajok voltak előttem a befizetett biztosítási csekk visszaigazolások alapján de ezt a kocsi megjelenése is sugallta)

Első körben munkát vállaltam vele (pizzafutár lettem, mivel nem adtak autót a friss jogosítványom miatt)

Később pedig már másik cégnél, céges autóval dolgoztam, ezzel csak bejártam a tömegközlekedéssel megközelíthetetlen munkahelyre.

Idő közben elköltöztem a szüleimtől is.

Majd pár hónappal ezelőtt, 3 év után lecseréltem az első autómat.

Egy hatalmas méretű, bár nem sokkal fiatalabb, de annál férfiasabb autóra.

Amikor felmerült bennem a csere, elmondtam a szüleimnek, akik hevesen ellenezték, mondván,hogy tökéletes az a kisautó.

Viszont az az igazság,hogy 20 évesen férfiként vagy fiúként, (kinek mi) sokszor úgy éreztem,hogy totálisan tekintélyromboló a megjelenésem ezzel a kocsival.Szinte kisebbségi komplexusom volt, és nem is azért mert státuszszimbólumként tekintek az autóra, a mostani sem olyan, hogy ha meglátják azt, mondják, de sok pénze lehet...nem is a kocsival csajoztam, és így is volt barátnőm.Nem erről szól az egész, egyszerűen a többi autós igyekezett letolni a kis teljesítményű városi autómmal, a barátaimnak is mind szebb,nagyobb,férfiasabb autói voltak.

A mostani majdhogynem ötször annyi teljesítménnyel bír, sokkal jobban érzem magam benne, nem bántam meg hogy megvettem.

Mégis kivívtam a szüleim "haragját", mert szerintük felesleges volt.

Számomra viszont nem csak az A-ból B-be történő eljutáshoz kell a kocsi.Nekem ez annál több.

Azonban fontosak a szüleim, és a mellett,hogy egyre inkább idegesít a kritikájuk szeretnék végre dűlőre jutni ebben a kérdésben, mert hiába nem élek velük, hiába nem adtak bele ebbe a kocsiba, ergo mondhatnánk,hogy nincs közük hozzá.Viszont nekem mindig is fontos lesz a véleményük, és ha nem is adok rá egy adott esetben, akkor is mindig meghallgatom a és elgondolkozom azon amit mondanak.

Úgy gondolom itt elég sokféle ember megfordul, mind korra mind nemre való tekintettel, és azt hiszem,hogy a férfiak többsége megért, mert ők könnyebben átérzik ezt.

Kérdésem inkább az idősebbeknek, illetve a nőknek szólna, hogy ők hogy látják, mennyire értik meg az álláspontomat így?Tényleg nem elfogadható?

2018. szept. 19. 19:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon remélem, hogy ha felnő, a fiam ennél egészségesebb lelkületű lesz és nem a péniszének meghosszabbításaként tekint a kocsijára.

Az én szememben nincs férfias, meg nőies kocsi, nem a macsóságomat hivatott reprezentálni, hanem csak egy közlekedési eszköz.

Az első autóm egy hikomat Trabant volt, amit a rokkantnyugdíjas nagyimtól örököltem meg (még életében, amikor nem bírt már vezetni). Nem éreztem úgy, hogy kiheréltek, amikor vezettem.

Nem is azért cseréltem le később, mert nem elég férfias, hanem mert elnyűttem és kicsi lett a családnak.

2018. szept. 20. 13:23
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

A ruha hasonlatod is teljesen rossz, meg az ár gasonlatod is teljesen rossz.

Nem tudom elfogadni az érveidet, miért is nőies egy piros Renault.

Sznob kis pötch vagy, sajnálom.

2018. szept. 20. 14:02
 23/27 anonim ***** válasza:
91%
A férjem egy ócska tragaccsal jött értem az első randira,nem érdekelt,akit egy autó tesz férfivé ott bajok vannak az önképpel. Ez az óriási kocsi kell h férfinak nézzenek általában kompenzálás,férfiként kell viselkedni.
2018. szept. 20. 14:14
 24/27 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem érhető, hogy lecserélted. Nyugi. Majd a szülők is beletörődnek.
2018. szept. 20. 14:57
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Engem úgy neveltek (és én is a saját gyerekeimet), hogy az autó arra való hogy eljussunk Aból-B-be nem pedig "megjelenni". Nem kell se alufelni, se kályhacső, se 600lóerő meg 3literes motor se.
2018. szept. 20. 15:51
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálak hogy ennyire buta sznob vagy ,szüleid is ezt nem értették meg hogy neked csak azért kell nagyobb autó hogy villogj vele.az izom agyak elött.vagy a szintén sznob barátok előtt vagy kollégák elött.
2018. szept. 20. 17:55
 27/27 anonim ***** válasza:

Elég fura indokod van rá, való igaz. Az autó arra jó, hogy eljuss A-ból B-be, ha erre képes, akkor jó. Nem ettől lesz férfi a férfi, a párom az anyukája "csajos autójával" járt akkoriban, mikor összejöttünk. :)

Lehet, hogy jobb lett volna, ha nem fejtegeted ennyit az okot, csak annyit írsz, hogy az új jobban tetszik, és kész. :D

De hát nézd, a szüleidnek meg sok beleszólásuk nincs ebbe, meg igazából senkinek se. Ha neked így jobb, akkor hajrá. Nem értem, miért akarnak beleszólni...

2018. szept. 21. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!