Mit tegyek, hogy édesapám kevesebbet igyon?
A te életed sose befolyásolja más élete, mert közben magad is tönkreteszed. Még akkor sem ha közvetlen családról van szó.
Te segíteni nem tudsz. A segítség árt. Az a jó ha lehetőséget megadja az ember hogy változtasson. Pl ha felhívod a figyelmét arra, hogy ez nem jó.
A helyedben elköltöznék akár albérletbe. És elmondanád, hogy nem szeretnéd látni többet akkor, amikor iszik, és biztosítsd affelől nagyon szereted és sokat fogsz jönni.
A nyugatató nem segít, csak tudatmódosító szer. Az ilyen gyógyszerekkel nem megoldod az effajta problémáidat, csak elnyomod, amelyek később még több szorongást váltanak ki. Birkózz meg a helyzettel, és cselekedj, hogy apukád is észhez térjen!
Lehet hogy nem ilyen válaszra számítottál, de én így gondolom. Az én apám is kikészített, de ő nem az ital miatt, hanem mert anyukám félrelépett, rengeteg nyugtatót szedett és ő öngyilkossággal fenyegetőzött. Saját magam tettem közben tönkre, már napont fájt a fejem az eset után. Most már fogok magamra figyelni, hogy ezt ne engedjem meg magamnak, kimaradok az ilyen dolgokból. Mindenesetre közvetve én oldottam meg a dolgot, de nem úgy hogy segítettem. Amúgy együtt maradtak, és új házat építenek.
Szerintem apukádnak van egy problémája, ami megoldásra vár. Ezt kellene kideríteni, és a megoldásra a lehetőségeket átbeszélni. Egy kicsit neked kell apáskodni felette. Mikor pici voltál próbáltak segíteni, hogy felállj, de mégis magadtól tetted meg. ;-)
Sok sikert kívánok, és tégy úgy ahogy jónak látod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!