Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szabaduljak el itthonról?

Hogyan szabaduljak el itthonról?

Figyelt kérdés
A családom elég rossz anyagi körülmények között él. Nincs saját szobám, 4-en vagyunk egy szobában (anyukámmal és a két testvéremmel). 17 éves vagyok, jövőre érettségizek, mindenképp egyetemre szeretnék menni de legközelebb Budapesten van. Ha felvennének, hogyan tudnék ott megélni? Itthonról biztos nem fogok pénzt kapni. Egyetem mellett lehet dolgozni? Egyébként szociológia vagy szociálpedagógia szakra szeretnék jelentkezni. El merjek így indulni?

2018. júl. 26. 18:35
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Igen. Tanulj minél jobban, pályázz ösztöndíjakra. Dolgozni is lehet egyetem mellett, kolesz is van, az albérlet sem csak arról szólhat, hogy egyedül kell fizetned a teljes bért, hanem összeállhattok többen, stb.
2018. júl. 26. 18:43
 2/9 anonim ***** válasza:
16%
Diákmunka. Már 15 éves kortól lehet vállalni.
2018. júl. 26. 18:43
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Dolgozhatsz egyetem mellett, és persze kérheted a kollégiumi elhelyezést is.

Merj elindulni mindenképpen! Ha bármi ok miatt nem indulsz, később keservesen bánni fogod.

2018. júl. 26. 18:51
 4/9 A kérdező kommentje:
És estelg valamilyen irodában is el tudnék helyezkedni? A városban ahol lakok kizárólag árufeltöltői munkát lehet találni esetleg valamilyen gyárban viszont érdekelne Pesten van e más lehetőség is?
2018. júl. 26. 19:01
 5/9 anonim ***** válasza:
23%
Pesten csak az nem talál munkát, aki nem akar.
2018. júl. 26. 19:10
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Irodai munkákra nem építs, oda azért még elvárnak szakmai hátteret. Van diákmelók, lehet menni kollégiumba, és ott a diákhitel is.
2018. júl. 26. 19:43
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

Itt is érdemes körülnézni (részletes keresésre váltva, megadva a középiskolai végzettséget és a részmunkaidős jelleget), mert sima érettségivel is keresnek embereket elég sokféle helyre, irodai jellegű munkára is:

[link]

2018. júl. 26. 20:07
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#7-es nagyon rosszindulatú vagy, nem mindig voltunk ilyen anyagi helyzetben és a szüleim is mindketten dolgoznak, kevés a fizetésük ezzel nincs mit tenni, én nem haragszom rájuk mert így is felneveltek,engem és a két testvérem.

2018. júl. 26. 22:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Diákmunkázni, illetve ha 3an vagytok tesók, és a másik kettő is tanul, akkor szerintem jó eséllyel a koliba is bejutsz, igaz nincs ingyen az se. Meg szociális támogatásra is pályázhatsz, nem nagy összeg, de több, mint a semmi.

Esetleg ott van még a szabadfelhasználású diákhitel is, viszont azt igyekezz minél rövidebb ideig igénybe venni, mert könnyen millió fölé szalad az adósságod.

2018. júl. 26. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!