Ilyen esetben milyen lehetőségek vannak az alkoholista szülővel szemben?
Ikerházban élünk, egyik oldalon mi, a másikon ő lakik, közvetlen szomszéd nincs.
Mindig is alkoholgondjai voltak, ebben nőttünk fel.
Most viszont hétfő óta folyamatosan részeg.
Kint ül az udvaron, összefüggéstelenül kiabál, a madaraknak üvöltve károg vagy épp a kutyának ugat.
Szólni nem lehet neki, mert üvölt és órákig megy az ember után és kiabálva elmond mindennek. Undorító mocskos féreg a leggyengébb, aminek nevez.
Mi túléljük, kb megszoktuk, de a gyerekeink félek, megijednek tőle.
Ráadásul, 4. napja, hazaérve a munkából ezt hallgatjuk, pattanásig feszültek az idegeik.
Mit lehet tenni ilyenkor?
Napok óta részeg emberre ki lehet hívni a mentőt? Vagy rendőrt a hangoskodásért?
Mondjuk ő volt az, aki ide költözött..
Kösz a felettébb "hasznos" választ :)ezért nem kell okoskodni, ameddig nem tudsz minden információt :/
80%-os
Erre én is gondoltam már, de, mivel nyugdíjas és egyedül van, simán balhézna pl érdeklődők körbevezetésekor.
Ki az, aki egy 70 éves, üvöltöző alkeszt akar szomszédnak ? :(
Ha tényleg hangoskodik és ez huzamos ideig fennáll, lehetetlenné teszi a nyugodt pihenést, akkor kérhettek a jegyzőtől birtokvédelmet. De szerintem attól még ugyan úgy inni fog a papa, hogy hivatalosan felszólítják a hangoskodás mellőzésére, csak még utálni is fog. (Bár ha jól értem most sem jó a viszony.)
Megoldás lehetne kivásárolni onnan de gondolom nem tudjátok zsebből előrántani egy ház árát.
Ha nagyon rossz a helyzet, akkor gyámság alá lehet vetetni egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!