Házasságban visszavehetem a lánykori nevem?
Igen. Be kell menned az anyakönyvi hivatalba, ott beadni a kérvényt. Pénzbe kerül, de igen, visszaveheted az eredeti neved.
Azzal is számolj, hogy az összes hivatalos iratodat is át kell íratnod, ami több, mint 100 ezer.
Igen, én is visszavettem a leánykori nevemet. Minden cserével együtt max 10 ezerbe került.
1. Mi kerül 100 ezerbe????
Bocs 1#
Mégis, mi kerül 100 ezerbe?
Az anyakönyvi hivatalban kell kérvényezned és kb. 10 eFt-ba fog kerülni + okmánycserék.
Én megértelek, és igen, ez valóban hatalmas probléma annak, akit érint, mert az ember úgy érzi, hogy elvesztette a személyiségét, de majd megnyugszol te is, ha visszakapod a régi nevedet - nem is értem, miért vártál vele 2 évet, illetve hogy bírtad ki! :)
Ha az ember nem érzi jól magát, akkor változtatni kell....
1. vagyok. Most nézem, milyen kedvesen lepontoztatok. Nem a névváltoztatás kerül annyiba, amit írtam, hanem az összes többi irat újracsináltatása: lakcímkártya, személyi, jogosítvány, tajkártya, adókártya. Ha tévedtem, mert kb. 10 évvel ezelőtt ennyibe került (nem olvastam utána, hogy milyen jogszabályok vannak most érvényben), akkor mosom kezeimet. Amikor én érintett voltam ebben (igaz, váláskor), akkor ennyire jött ki minden iratomat kicseréltetni.
Mea culpa! Elnézést!
Iratokat nekem múlt évben cserélték, mindet ingyen.
Szóval csak a tízezer forintnyi illetékbélyeg lesz, más nem.
Hacsak nincs jogsid, az azt hiszem fizetős
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!