Háborús kapcsolat. Van jövő?
Az ilyen jellegű szenvedélyes kapcsolatok előbb-utóbb tönkre teszik, felőrölik a benne élőket, a gyerekeket is, ha nem lesztek képesek megváltozni, lecsillapodni. Nem nagyon értem a mosolygó jelet a verekedés szó mögött. Szerinted vicces, ha egy férfi és egy nő egymásnak esik és püfölik egymást?
22 évig éltem egy olyan házasságban, ahol folytonos volt a veszekedés, a jelenlegi párom pedig 12 évig élt olyanban, ahol a féltékenykedések, egyéb cirkuszok napi szinten zajlottak. Mindegyikünk házassága nagy szerelemből indult, de benne élni néha maga volt a pokol. Sajnos egyikőnknek sem sikerült időben kilépni belőlük.
Az lett a következménye ezeknek a házasságoknak, hogy nem tudunk a válás után se normálisan beszélni, viselkedni az exekkel, aminek viszont a gyerekeink isszák a levét.
A mostani kapcsolatom nagyon harmonikus, boldogok vagyunk együtt, csak azt sajnálom, hogy nem találkoztam a jelenlegi párommal előbb.
Próbáld kicsit tudatosan, kívülről nézni a kapcsolatotokat és elemezni, miért marjátok folyton egymást. Ha pl ezek a veszekedések kellenek ahhoz, hogy szenvedélyes legyen a szexuális életetek, akkor passz, erre nem tudok mit mondani, de ha mindegyikőtöket zavarja ez a viselkedés, akkor talán van megoldás.
Léteznek erre kiváló, nagyon egyszerű praktikák, amik segítenek a konfliktusok elkerülésében. Nagyon jó szakirodalma van a konfliktus kezelésnek. Sajnos én csak későn kaptam a kezembe őket, de ahogy elolvastam pár ilyen könyvet, gyakran rácsodálkoztam, hogy milyen egyszerű dolgokat nem voltam képes észrevenni, kezelni.
Szerintem nem reménytelen a helyzet. A szenvedély, az összetartja az embereket, és emléknek is jó lesz egyszer. Elemezzétek ki, hogy mi az összeveszés alapvető oka. Pl. egyik uralkodni akar a másikon. Vagy egyik jobbnak akar látszeni mint amilyen. Vagy elvár a másiktól valamit, amit az nem tud megadni.
Ha még nem olvastad, olvasd el a veszekedés elleni pirulákat. [link]
Ebben párbeszéd variációkat találsz, és segít megérteni is, hogy miből származik a veszekedés. Van egy hely ahol a "tilos" mondatok vannak, amit nem szabad kimondani. Tanulni kell az együttélést, az a fő adottság, hogy a szerelem nagy. A többit meg lehet tanulni. Menni fog,de ide ész is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!