Ti mit gondoltok erről?
Sziasztok!
Olvasgattam itt a kérdéseket és merítettem ihletet a saját életemből is, így megfogalmazódott bennem pár gondolat...
Ha valakinek tehetősek a szülei/nagyszülei, azok miért ne támogathatnák a gyereküket/unokájukat?
Nyilván nem azokra gondolok akik hó közepén az aprót tologatják, hogy legalább kenyeret tudjanak venni.
Sok olyan család van a környezetemben (nálunk is van ilyen sztori), ahol a fiatal házaspár vért izzad, hogy az önerőt összerakja a kis lakásra, a szülők meg a 3. 10 milliós kocsit veszik a garázsba.
Nyilván nem az ingyenélőkről van szó, akik 30 évesen is élősködnek a szüleiken és kihasználnak másokat. De miért baj az, hogy ha a szülőnek/nagyszülőnek megvan mindene, akkor támogatja a gyereket/unokát? Igen, saját pénze, azt csinál vele amit akar. De viszi a sírba? És irigy sem vagyok, mert szerencsére van pénzünk és egy házunk a férjemmel, megvan mindenünk. De volt, amikor nem volt így.
Én csupán azt nem értem, hogy ha van egy nagy háza az illetőnek, van 2 kocsija, van pénze, az miért nézi el, hogy kínlódik az egyszem gyereke pl.
Lehet bennem van a hiba és én vagyok fura, de én a lehetőségeimhez mérten támogatni fogom mindenben a gyerekem és ha másban nem is tudok majd, legalább a lakásába besegítek vagy megveszem ha tudom.
"6-os:
Mégis hogyan tanul meg egy fiatal bánni a pénzzel, ha anyu-apu folyton megtömi a zsebét? Rá kell jönnie, hogy hogyan ossza be, hogyan takarékoskodjon stb és igen, azt is, hogy bizonyos dolgokról (pl.heti három alkalom kocsmázgatás) olykor le kell mondania."
Talán úgy, hogy nem a felnőtt gyerekedtől várod, hogy megtanulja a pénzkezelést a saját bőrén, hanem azt a nevelés részének tekinted, mint ahogy az is, és 18 éves korára, szülőként ezt megtanítod neki?
Igen, hogyne, a gyerekkori zsebpénzadogatás, elméleti magyarázatok stb nyilván helyettesíthetik azt, hogy milyen az, amikor élesben kell kipróbálnod magad. Egyébként meg nem kértem, hogy bárki is pofázzon bele a véleményembe. Meg úgy csináltok basszus, mintha azt írtam volna, hogy pusztuljon éhen a gyerek, nem kap egy petákot sem.
Nem, nem tartom jó ötletnek a szülő általi lakásvásárlást és kész. Támogatni szeretném benne, amíg nem áll meg a maga lábán. Nekem egyébként leégne a képemről a bőr, ha pénzt fogadnék el a szüleimtől, miközben el tudom tartani magamat. Felnőtt ember vagyok, nem zsebpénzét váró kisgyerek (a szöveget értelmezni nem tudóknak meg még egyszer leírom, hogy TÁMOGATNÁM a gyerekem, amíg erre RÁSZORUL! Csakhogy ebbe nálam a komplett lakásvásárlás nem tartozik bele. Mifelénk az úgy normális, ha mindenki maga dolgozik érte)
Teljesen felesleges felháborodni és nekiesni másoknak, csak mert nem egyezik a véleményük a tiéddel. 😩
Épp ezért voltam kíváncsi a különböző nézőpontokra, hogy megismerhessem mások véleményét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!