Az árvasági segélyt lehet a saját nevemre íratni?
Édesanyukám 4 éve elhunyt és azóta kapjuk az árvasági segélyt.
18 éves elmúltam, 19 éves vagyok és Édes apukám nem igazán jóra költi azt a pénzt.
Az lenne a kérdésem, hogy át lehet e íratni rám a segélyt, hogy én kapjam meg és ne Édes apukám? Illetve ha lehet, akkor hol és mennyibe kerül?
Köszönöm szépen mindenkinek, aki értelmes választ tudott adni.
Akkor utána nézek, hogy rám tudják majd íratni!
Miért, szerinted miután kifizeted az árvaellátásból a havi ellátásod(kaja, rezsi rád eső része, bérlet iskola) akkor marad neked ruhára is?
Vagy hogy gondoltad? Apucival továbbra is eltartatod magad te meg vásárolgatásra költöd az árvaellátást?
18as, oké, felőlem arra költi amire akarja, csak ne lepődjön meg ha ezzel a hozzáállással, apuka lelakatolja a hűtőt, és elzárja a meleg vizet, ha nem fizeti be a részét a költségekbe. Ha elég felnőtt ruhákra szórni a pénzét, akkor gondolom önmaga eltartása sem fog gondot okozni abból a hatalmas összegű kb 25 ezerből.
Csak kinyílt a bicska a zsebebmben hogy itt vergődik hogy ő nem kap semmit brühühü, holott gondolom éhen nem halt még, van ágya, tető a feje felett, fürödhet, sőt internetezhet is, iskolába járhat, nem kell dolgoznia, és ugye mindenki tuja hogy ezek költsége kb háromszorosa az árvaellátásénak.
Ha az én gyerekem vergődne így megmondanám hogy oké, a tiéd picim, de mától egy fityinget nem kapsz tőlem, és fizeted mindennek a rád eső részét. Már maga a rezsi és a diákbérlet elviszi az egész összeget, de még nem ettél, nem fizettél az internetbe pl.
Válasz a kérdésre: Bemész egy bankfiókba, nyitsz egy számlát, postán kiküldik a kártyát és külön küldeményben a PIN-kódot.
Ezután írsz egy levelet a területileg illetékes nyugdíjbiztosítónak, amiben kéred őket, hogy a jövőben átutalással kéred az árvaellátást (és megírod a számlaszámodat).
Melyik bankot válaszd? Attól függ, hogy mennyi pénz érkezik a számládra, kellenek-e megtakarítási opciók, mennyit és hányszor utalsz havonta, akarsz-e neten vásárolni, stb. Sok ilyen bank-összehasonlító oldalt találhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!