Szerintetek összeereszthető-e a konzervatív nagymama és a velem azonos nemű párom egy ballagásnyi időre?
A konzervatív nagymama már többször kifejezte nemtetszését. Ha viszont megmondom neki, hogy inkább ne jöjjön, menni fog a balhé, mind az ő, mind az anyukám részéről.
Szerintetek?
18/F
Az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a nagymamám sokat segít a családnak anyagilag. Azaz tényleg bunkóság lenne nem meghívni.
Viszont nem rejti véka alá a véleményét. A barátomat ismerve pedig, ha piszkálják, ő sem fogja véka alá rejteni a véleményét. Azaz meghívni pedig a barátommal lenne bunkóság.
Nekem a mamám (apai) és az anyukám (ő pikkel inkább a nagyira) nincsenek jóban. Szerencsére soha nem fajult odáig a helyzet, hogy egymásnak ugorjanak bármelyik korszakot lezáró ünnepségemen. A titok nyitja, hogy felfogták, ez a nap nem róluk szól, hanem rólam, és a család is engem támogat, nem rajtam kell lecsapódnia a haragnak, hiszen mindkettőjüket szeretem. A nagyiddal ülj le és beszéld meg, hogy nem szeretnél kellemetlenséget, a pároddal szintúgy. Sajnos lehet, hogy a nagyid döfködni fog, de remélhetôleg lesz benne annyi jóérzés, hogy nem teszi. Ha mégis elkezdi, két dolgot kell elkerülni,
- egyrészt, hogy a családod asszisztáljon hozzá (le kell állítani, kikísérni, vagy megmondani neki mégegyszer, hogy ez nem róla szól, egy kevés időt kibír egy légtérben a pároddal)
- a másik, hogy a párod se asszisztál és teszi a nagyid alá a lovat, az csak olaj a tűzre
Egymás mellé ne kerüljenek semmilyen körülmény között (legfeljebb ha már csak a családban vagytok, és idegenek előtt nem járatják le magukat,, de ezt is jobb elkerülni. Tessék őket a terem/szabadtér legtávolabbi pontjára.
...és a barátodat nem meghívni szintén bunkóság lenne.
Szerintem az lenne a legjobb, ha beszélnél a nagyiddal (vagy anyukád kérnéd meg, hogy beszéljen vele), hogy a TE kedvedért pár órára legyen elfogadóbb, és ha szeret ezt meg kell értenie.
Viszont a pároddal is beszélj, hogy szintén emelje kicsit a tűréshatárát, ha nagyid nem bírja ki, engedje el a füle mellett a kisebb szurkálásokat.
Illetve a nagyis előtt ti se viselkedjetek úgy, mint egy pár, ne adjatok okot a balhéra. :)
30/L
Ha jól értem a saját ballagásodról van szó.
Ha a nagymama nem tudja tiszteletben tartani a dolgaidat,akkor minek akar elmenni a ballagásodra?
Az meg,hogy támogatja a családodat anyagilag nem ok arra,hogy érzelmileg zsarolhasson esetleg másokat!
Nem tudom a szüleidnek milyen a kapcsolata vele,de egyértelműen ki kellene állniuk melletted,nem csak a ballagás idejére,hanem úgy általában is.
Ha a gyerekemet a nagymamája nem akarná elfogadni,én biztosan megszakítanám vele a kapcsolatot!
Sajnos gyanítom a szüleid a pénz miatt próbálják eltűrni a goromba természetét.
Apukám kiáll mellettem, ő szó szerint azt mondta, hogy hívjam csak meg, őt szórakoztatni fogja, hogy pukkadozik magában a "vénasszony" xD
Anyukám is kiállna, csak hát az ő anyjáról van szó, így mindkét oldalra ki kellene állnia, ami ebben a helyzetben elég nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!