Nem engedi anya hogy németül tanuljak. Miért?
A legelső válaszoló vagyok. Így, hogy leírtad a helyzetet, így kicsit jobban érthető.
Én javasolnék egy köztes megoldást, szerintem egy próbát megér: tanuld egyszerre az angolt és németet, vagyis a németet angolul.
Lehet furcsának tűnik, de akkor a németben is haladnál előre, viszont az angollal is foglalkoznál.
Ha nem is a nyelvtant, de van sok más lehetőség.
- lefordítani egy angol dalszöveget németre vagy fordítva
- az előbbi lehet nehéz lenne egy kezdőnek, de legalább ha például egy angol dalszöveget kiszótározol, akkor megkeresheted a szavak német megfelelőjét is
- ha esetleg érdekel a német (osztrák, svájci) kultúra is, akkor akár angolul is nézhetnél róla valami videót vagy olvashatnál egyszerűbb cikkeket
- esetleg nézhetnél filmet angolul, német felirattal. Akkor hallanád az angol kiejtést és a német felirattal meg bővülne a szókincsed
Nem irtad meg a korodat es hogy iskolaban tanulsz-e angolul. Ha nem, de anyud fizeti a nyelvtanitasodat, akkor sajnos megszabhatja melyik nylevet tanuld, persze ha nagykoru leszel, akkor meg ugyis azt tanulod, amit akarsz.
Attol, hogy az angollal.vannak rossz tapasztalataid, nem.jelenti, hohy nem.megtanulhato nyelv szamodra.
Probalj egyezseget kotni anyukaddal, hogy tanulod az angolt (kettessel-harmassal elevickelsz), de hetvegente tanulhasd a nemetet vagy szakkoron, suli utan, akarhogy. (Ezert lenne fontos tudni, iskolas vagy-e).
Szerintem azt akarja hogy az angolt tanuld inkább. Lehet nincs pénze fizetni a különórákat. Megértem. Ma már 2000-2500 ft/óra, Pesten talán 3000 is van.
Nem olcsó mulatság.
De figyelj kérdező, saját magaddal b*szol ki, ha nem tanulsz meg angolul. Az egyik legalapvetőbb dolog a munkaerőpiacon angolul tudni. Már olyan alapvető dolog, mint az érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!