Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülinap, névnap, nálatok...

Szülinap, névnap, nálatok mennyire fontos a családban?

Figyelt kérdés
Mekkora probléma, ha elfelejti valaki?
2018. márc. 24. 09:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Névnapot nem ünneplünk, a szülinap viszont fontos itt nálunk. Senki nem felejti el, mivel megünnepeljük, így vendégeket hivunk, ha nálunk van szülinapos vagy bennünket hívnak meg, ha máshol van szülinapos.
2018. márc. 24. 09:58
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Névnap semennyire, ha elfelejtik sincs gond, de általában a közvetlen családban emlékszik mindenki mindenkiére, de egy Isten éltessen-ben megáll a dolog. Nem ünnepeljük egyáltalán, a gyerekek kapnak csak apróságot, de ott sincs vendégsereg, csak a napján egy jelképes valami. A születésnapokat tartjuk, de nem szigorúan és csak egyszer valakinél, nem pedig szűk és bővebb ünneplősdi, nincs busójárás, torta se mindig (az is csak a gyerekeknek van minden alkalommal). Ha valaki úgy érzi egy Boldog szülinapot!-is bőven elég. Anyukám és nővérem az enyémet sosem felejtik el, hívnak már reggel, rajtuk kívül viszont random, hogy épp kinek jut eszébe (ebbe a párom is beletartozik) és nem is haragszom senkire, ha elfelejtik. A névnapomat gyakran én sem tartom számon, onnan tudom, hogy van, hogy már reggel várnak az üzenetek, természetesen ez is először Anyukámtól.
2018. márc. 24. 10:07
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
A mi családunkban nem szoktuk megtartani egyiket sem, viszont azért valamilyen formában, telefonon, írásban legalább felköszöntjük egymást. Férjem családjában a névnapok miatt összejöveteleket nem tartanak, de legalább egy bonbon, virág, vagy valami aprósággal felköszöntik egymást. Szülinapnál pedig családi összejövetel van. A szülei, testvérek családostól. Közös ebéd, tortázás...
2018. márc. 24. 10:20
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
A névnap nem fontos, jelképes ajándékot adunk ilyenkor, de nincs nagy felhajtás. A születésnapot azért jobban megünnepeljük
2018. márc. 24. 10:45
 5/12 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk mindent szokás tartani névnap annyiban különbözik, hogy ott nincs torta. Szülinapokon is névnapokon is összejön az egész család evészet ivászat van. Az ajándék valami finomabb csoki/édesség két puszi aztán ennyi. A gyerekek kapnak ajándékokat. Viszont páromék semmit nem tartanak számon olyannyira, hogy a saját névnapját nem tudja mikor van. 6 éve vagyunk együtt de még mindig rosszul esik hogy soha nem köszönt fel se szülinapra se névnapra csak mikor látja a sok csokit a szobámba és megkérdezi hogy "hát ez a sok csoki? ".. mondom.. " két napja volt a szülinapom".. erre ő.. "jaaa akkor boldog szülinapot" és ennyi 😂

Rosszul csak a szüleimtől esne ha elfelejtenék

2018. márc. 24. 10:55
 6/12 anonim ***** válasza:
79%

Mi névnapot egyeltalán nem ünneplünk,viszont a születésnapokat igen.

Elég nagy a család,és jobban inkább a gyerekek szülinapját tartjuk fontosabbnak.

Összejön a család a szülinaposnál és együtt vagyunk pár órát.

Mindig van kaja,torta stb. Ilyenkor ajándékokat kapnak (pénz,ruha)

A felnőttöknél nincs túlzásban semmi kaja,sütemény stb. Ilyenkor ők is ajándékot kapnak(ruha)

2018. márc. 24. 11:16
 7/12 anonim ***** válasza:
79%
Nevnapot nem szoktuk megunnepelni, de kisebb ajandekokat adunk, pl csokit vagy viragot. Szulinapkor osszejon a szukebb csaladi kor, ebedelunk es tortat eszunk.
2018. márc. 24. 11:37
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Nem fontos. A névnap főleg nem, szülinapkor néha van torta, de a 4 fő már nem jön össze, az kizárólag karácsonykor fordul elő. A tortán kívül más ajándék nincs.

Személy szerint mindenki születésnapját elfelejtem (akárhányszor igyekszem megtanulni, nem sikerül. egyszer fel kéne írnom megint, nem mintha attól eszembe jutna), esetleg a sajátom és a páromé eszembe jut...

Nekem sosem volt szülinapi bulim, ez azért kicsit hiányzik, de anyám is maximum tortát sütött és kész.

Ma már akkor van tortám, ha sütök magamnak, bár egy időben a páromtól kaptam egy gazdag répatortát ilyenkor :)

Fel se venném, ha mindenki elfelejtené, volt már, hogy a páromnak én szóltam, hogy szülinapom van :D S akkor mondta, hogy boldog szülinapot. Ez okés.

2018. márc. 24. 11:45
 9/12 anonim ***** válasza:
71%

Számomra egyik sem fontos,pláne a sajátom.

Névnapot nem nagyon ünneplünk , de szülinapot igen!

2018. márc. 24. 11:58
 10/12 anonim ***** válasza:
72%
Kövezzetek meg, de nálunk szokás felköszönteni egymást névnap és szülinap terén. Névnapkor virágot és/vagy csokit adunk vagy kapunk egymásnak/tól, nagyszülők nem csak az unokáknak, de a gyerekeiknek is adnak némi pénzt névnapra, szülinapkor úgymond nagyobb ajándékokat kapunk, összejön a család (nagybátyámék lejönnek hozzánk) és ünneplünk. Más barátaimat is felköszöntöm vagy felköszöntenek. Azért nekem rosszul esne, ha 2 nappal később köszöntene fel a párom vagy valamelyik közeli barátom, persze ha azért nem tudott, mert messze volt és nem volt telefon közelben az más, de ha velem él, vagy találkozik mindennap velem akkor legalább egy Boldogot mondjon aznap. Több barátomnak van többször egy évben névnapja, mindegyiken megköszöntöm, amelyiken hivatalosan tartja kap tőlem valami apróságot. Mivel egy történelmileg is neves napon születtem, plusz a névnapom is egy "neves" eseményen van, és ritka is, nekem fontosak, mindkét nap.
2018. márc. 24. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!