Mit tegyek, hogy jelentsem be a terhességet? Mikor nemrég ígértem meg, hogy még nem lesz baba.
Másodéves vagyok az egyetemen, az alapképzésből még van hátra az idei és a következő évem. Az egyik legjobb barátnőméknél már a második baba jön és pár hete nálunk (anyuéknál) voltak délután játszani kicsit. Miután elmentek, mondtam, hogy olyan cuki a fia, egy ilyen gyereket most azonnal bevállalnék. Erre anya elkezdte mondani, hogy hát azért az egyetemet még végezzem el előtte, mert kell az a papír és hogy ne akarjak már az egyetemi évek alatt babázni.
Akkor ez ennyiben is maradt, meg én sem gondoltam komolyan, hogy azonnal szülnék és ez csak egy ilyen futó gondolat volt... Viszont kiderült, hogy tényleg terhes vagyok.
Védekeztünk (erről nem kérek kioktatást!), de ettől függetlenül szeretnénk a babát a barátommal.
Csak ugye elég hülyén jött ki, hogy pont nemrég "ígértem meg", hogy nem jön még a baba, erre bejelentem, hogy de, mégis.
Sokak szerint másfél év együttélés semmi (nyilván nem ennyi ideje vagyunk együtt), a szüleim pl. a születésem előtt két hónappal költöztek össze, mert akkor lett kész az első házuk. Mégis 20 éves házasok. A legjobb barátnőmék még egy éve sem voltak együtt, mikor terhes lett. Tavaly nyáron volt az esküvőjük, most tavasszal születik meg a második babájuk.
Együtt képzeljük el a jövőnket, ez már a terhesség híre előtt is biztos volt.
Van házunk, autónk, biztos anyagi hátterünk. A barátom már dolgozik, szóval nem szülői támogatásra számítunk.
Én kereskedelem és marketing szakon vagyok jelenleg, de valószínűleg a családi vállalkozásban fogok elhelyezkedni és később azt viszem tovább. Bár még vannak más alternatívák is, de azok csak a pici után jönnének szóba, miután elmúlt 1-2 éves.
Nem szándékozunk külföldre menni, itt is megvan mindenünk. Ráadásul itt van a családunk is, én pl. képtelen lennék huzamosabb ideig távol lenni tőlük. A barátomnak is szoros a kapcsolata a szüleivel, testvéreivel, havonta 1-2 hétvégét velük töltünk. Külföldről ez nyilván nem lenne könnyen kivitelezhető, vagy ami pluszt ott keresne/keresnénk, az elmenne repülőjegyekre, szállodákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!