Hogyan lehetne vele megértetni, hogy nem jó az amit csinál?
Magától nem fog változtatni.
Ne legyen otthon chips egyáltalán, sör sem.
Ti se egyetek ilyesmit, főleg őelőtte ne (magad miatt is: 25 év múlva ugyanott leszel, mint ő, hasonló genetika, szokások, apukastressz).
Anyukád tanuljon meg új recepteket. Járjanak el a szülők sétálni.
Esetleg adja be az anyukád, hogy az ő eredményei is rosszak, kérje apukádat, hogy segítsen neki változni.
Szia!
Sajnos, ha nem akarja, akkor sokat nem lehet tenni. Sajnos a félelemkeltés nem nagyon működik, legfeljebb ideig-óráig. Én azt mondanám neki, hogy azért próbáljon meg tenni valamit magáért, hogy még sokáig az apukám lehessen. Szerintem ne mondogassátok neki folyton, hogy ezt meg azt ne egyen, hanem inkább az egészségesebb ételekkel próbáljátok kínálgatni. "Szia apu, csináltam sült csirkecombot rizzsel meg borsóval, kérsz? Szerintem nagyon jól sikerült." Persze ez csak úgy működik, ha ti is egészségesen étkeztek. Az egészséges életmód valamennyi lemondással is jár, ezt saját elhatározásból kell megtennie, nem tudjátok ráerőltetni.
Köszi a válaszokat!
Italt soha nem vesz anyum, apum megy el és ő veszi. Nasit azt néha hoz anyum, de ha meg nincs itthon csak pl keksz (miattam) akkor mondja, hogy nincs itthon semmi, azt a kekszet meg kinek hozta mert senki nem eszi meg. Mindig mondja, hogy megy futni, de ilyen súllyal nem tud, 1x volt aztán másnap úgy fájt a térde.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!