Hogy köszönjek olyan rokonoknak, akiket sosem láttam és most találkozunk először?
22 éves vagyok. Apám közeli rokonai, de én sosem láttam őket az életemben. Most is csak egy temetés miatt találkozunk, aztán valószìnűleg soha többé, mert olyan messze lakunk egymástól.
45-65 közöttiek.
Ez 22 évesen kérdés? Más ismeretlen felnóttnek hogy köszönsz? Szia?
Jó napot kívánok!
"Ismeretlen felnőttek" = Az édesapád közeli rokonai.
Egyáltalán nem szükséges ilyenkor a magázódás!! Mivel a tegezéssel itt nem sérted meg őket hanem pont ellenkezőleg azt érezteted, hogy te is családtagnak tekinted őket, annak ellenére, hogy nem beszélgettek.
Egy vadidegen esetében!! Magázódás a megfelelő, azonban ha már rokon, akkor az sokmindent felül ír.
De nyugodtan le lehet pontozni, olvassatok utána... hivatalosan is ezt mondja az etikett, hogy megengedhető sőt ajánlott.
Olvass te utána, ha nagyon akarsz.
Nem ír semmi semmit felül.
A 45-65 pont az a korosztály, akik közül még sokan a saját szüleiket is magázták. Nagyszülőt végképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!