Nem merem. Hogyan mondjam el?
Őszintén el kell mondani. A te jövődről van szó, a te tanulmányaidat érinti ez a kérdés. Egy egyetem rengeteg áldozatot követel meg és ha nem tetszik a szak, amin tanulsz, eleve nem fogsz áldozatot hozni érte, idővel kibuksz. Most kell lépned, amíg lehet, hiszen még maradtak támogatott féléveid és ha sportmenedzser szeretnél lenni (gondolom tudod jól az előnyeit és hátrányait, ismered a kínálkozó lehetőségeket), akkor felvételizz, amint lehet.
A szüleidnek ezt tiszteletben kell tartani, hiszen a választott pályád téged tükröz. Légy őszinte a szüleidhez, biztosan megérdemlik. Mondd meg nekik, hogy tudod, hogy mik a követelmények és messze van, tisztában van a munkakínálattal, de te ezt szeretnéd és nem bírod így végigcsinálni ezt a sulit.
Tapasztalatból mondom, amit írtam. A párom csomagolástechnikai mérnöknek készült, de nem érdekelte a suli, unta az egészet, a végére már csak a társaság miatt járt be. De a szülei erőltették. A vége az lett, hogy a párom egyszer begőzölt és elmondta, hogy míg él nem megy a fősuli közelébe se, mert elege van. A szülei kénytelen-kelletlen tiszteletben tartották, és most, évekkel később megtalálta azt a pályát, amit szívvel-lélekkel tud csinálni és tanulni. :)
Hát én sem örülnék neki, ha a gyerekem ott akarná hagyni az egyetemet és máshol szeretné folytatni.
1. Te választottad vagy a szüleid?
2. Ha most átmész másik egyetemre, mi a biztosíték, hogy az menni fog és szeretni is fogod?
Mert ha nem megy akkor átmégy egy harmadikra?
Kedves 16:43-as!
Előző lennék: honnan veszed, hogy hároméves a sulija a Kérdezőnek? Lehet, hogy négy! Ha olyan suliba jár, ahol még van szigorlat (pl. nálunk), akkor ott ilyen hozzáállással vége lesz, mint a botnak.
1.én választottam, rossz döntés volt de nem tudhattam, hogy nem fog tetszeni
2.nem lehetek benne biztos, de úgy gondolom, érzem, hogy az az amivel akarok foglalkozni, az érdekel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!