Régi nemesi családnév felvétele lehet indok a keresztnév változtatására?
Figyelt kérdés
Szeretném felvenni édesanyám családnevét, a mostani vezetéknevem pedig egy betűre rövidítve viselni. Mivel a keresztnevem nem magyar eredetű és még mindig elég szokatlan itthon, nem illik a leendő családnevemhez. Elfogadják ezt indokként, ha magyar keresztnevet szeretnék?2010. jún. 4. 13:51
2/10 anonim válasza:
És mi lenne a neved,ha nem változtatnának,csak a vezetékneved?
3/10 anonim válasza:
Keresztnevet bármilyen indok nélkül is változtathatsz (magyar keresztnévre), csak a családnév változtatásánál vannak korlátozások. De édesanyád nevét ott is engedélyezik.
4/10 anonim válasza:
Persze. Senki nem lehet akarata ellenére Eördögh Jennifer.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Nevet nem szeretnék elárulni, szeretném ha anonim maradna a dolog.
2010. jún. 4. 14:09
6/10 anonim válasza:
De mondjuk nem tudom, h azt megengedik-e, hogy holnaptól tök más névvel élj. Mert itt ugye mindkét neved megváltozik.
Pl. Kis Dzsesszikából leszel Madarassy K. Izabella.
8/10 A kérdező kommentje:
"Minek?"
Konzervatív vagyok és szeretném úgy továbbvinni édesanyám családjának nevét (egy élő rokon sem viszi tovább), hogy passzoljon a keresztnevemhez. A mostani egyáltalán nem tetszik és nem is illene hozzá.
Ennyi az oka.
2010. jún. 4. 14:18
9/10 anonim válasza:
A vezeték név változtatást értem. De a saját keresztneved, amin gyermekkorod óta szólítanak, miért nem tetszik?
10/10 anonim válasza:
Mert az nemesi családnév azért......rongyrázás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!