Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szolnátok, ha a lány...

Mit szolnátok, ha a lány gyereketek majdnem teljesen levágatná a haját?

Figyelt kérdés
most derékig érő haja van, és 1cm hosszú hajat szeretne. 16 éves
2017. dec. 8. 18:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
95%
Semmit. Max elmondanám a véleményem és ennyi. Azért vannak olyan dolgok amiben szabadon döntet egy kiskorú, pont azért hogy ismerje meg a saját határait, a dolgok következményét és ismerje meg magát, a szülő feladata kiengedni életrevalóan a fészekből. Ezek a dolgok mások életkoronként,a 6 évesem eldöntheti hogy milyen színű, melyik rucijár vegye fel, a keret amit én szabik neki az, hogy téli cuccot vehet fel, nem pólót, és papucsot, de ezen belül szabad döntése van, es a tobbi ilyen döntések...szóval ameddig nem veszélyeztet magát és másokat, nekem az a feladatom hogy tudjam meddig nem teszi ezt. A hajával is azt teszi amit akar. Viszont 16 évesen festeni nem engedném a haját még,de felőlem kopasz is lehet narancssárga tinccsel. Akik meg emiatt kinézik emiatt az az ő problémájuk. Később úgyis kénytelen lesz álarcot viselni, mert a "felnőtt világban" kevés helyen lehet boldogulni ha nem illik bele valaki a munkahelyi, és az iskolai környezetbe, de ezt ő is fel fogja ismerni, addig legyen meg az illuúzió, majd felno, mert fel kell, sajnos :)
2017. dec. 8. 19:09
 12/26 anonim ***** válasza:
15%
Akkor is "király szülő" valaki ha olyat hagy amit nem kellne. Igaz, egy hajvágás pont nem az az eset amibe bele kellene szólni.
2017. dec. 8. 19:10
 13/26 anonim ***** válasza:
76%
Megmondanám, hogy szerintem baromi ronda lesz az új frizurája. De megengedném, majd rájön ő is, hogy igazam volt-e vagy sem. Ha meg tetszik neki, hát akkor lelke rajta, legalább elégedett magával.
2017. dec. 8. 19:17
 14/26 anonim ***** válasza:
90%

10-es, simán :D Én olyan általános iskolába jártam, ahol csak és kizárólag fehér zoknit lehetett felvenni tesiórára is, akin nem az volt, az egyből szaktanárit kapott, valamint csak a suli címerével ellátott pólóban lehetett tesizni. Plusz még a körömlakkozást sem engedték, én egyszer elmentem 8.-osan úgy suliba, hogy világos rózsaszínre volt festve a körmöm (olyasmi színű volt, mint a körömágyam, annál talán egy árnyalattal világosabb) és az igazgatóhelyettes észrevette és egyből kikövetelt nekem egy osztályfőnöki figyelmeztetést és elráncigált magával az irodájába, ahol fel volt szerelkezve vattapamacsokkal meg körömlakk lemosókkal és le kellett mosnom...

Szóval simán el tudom képzelni ezek után, hogy van olyan iskola, ahol még a diákok hajviseletét is megszabják.

Amúgy hogy a kérdésre is válaszoljak, hacsak nem ilyen iskolába jár, ahol még azt is beleírják a házirendbe, milyen hosszú lehet valakinek a haja, abban az esetben áldásom rá, lehet, még jól is fog állni neki, ha meg nem, úgyis visszanő pár hónap múlva. Nem igazán értem az olyan válaszolókat, akik azt mondják, majd ha 18 lesz, eldöntheti, milyen hajat szeretne...Jesszusom, akkor amíg nagykorúak nem lettetek vagy el nem költöztetek otthonról, nektek is anyukátok döntötte el, milyen hajatok lehet? Én kb 8 éves korom óta olyan hajat vágatok magamnak, amilyet akarok. Még szerencse amúgy, mert ha anyámon múlna, még ma is fülig érő, frufrus kleopátra frizurám lenne, amiből felül mindig leválasztott egy tincset és felgumizta, aminek köszönhetően úgy néztem ki, mint egy yorkshire terrier...

20l

2017. dec. 8. 19:21
 15/26 anonim ***** válasza:
93%
Én hagynám, mert ugyanígy voltam, csak engem lebeszéltek. Aztán amint lehetőségem volt, repültem is a fodrászhoz és felnyirattam a hajam. Azóta sem hagyom megnőni, mert imádom. A család még mindig utálja, de nem nekik kell viselni, szóval pont nem hat meg. Ha a lány nagyon szeretné és megtetszik neki az érzés, akkor inkább gimisen próbálgassa mint felnőtt fejjel, amikor már a munkahelyén elvárások vannak.
2017. dec. 8. 19:26
 16/26 anonim ***** válasza:
92%

nem támogatnám; de mivel nagyon nem lehet megakadályozni, megbeszélném vele, hogy két részletbe csinálja.

Először legyen valami rövid, majd 3 hónap múlva, ha még mindig kell neki a rövidebb, akkor csinálja.

2017. dec. 8. 20:17
 17/26 anonim ***** válasza:
84%
#6: "Nem engedném, mert többek között a suli szabályzatával biztosan ütközik" Én erről lemaradtam. Mióta írja elő az iskolák szabályzata, hogy a lányok, nem vágathatják rövidre a hajukat?
2017. dec. 8. 20:20
 18/26 anonim ***** válasza:
11%
Megengedném neki. Gyanakodnék azért, hogy nem leszbikus-e.
2017. dec. 8. 21:19
 19/26 anonim ***** válasza:
93%
Semmit. Nincs kőbe vésve, hogy hosszú haja legyen. Ha rövidet szeretne, vágassa le. Ha nem tetszik neki, így járt, majd visszanől.
2017. dec. 9. 09:50
 20/26 anonim ***** válasza:
64%
A kérdés létrejöttét sem értem. 16 évesen tényleg az a vita, hogy milyen haja lehet? Én egy 5 évesnek is hagynám, hogy levágassa. Egyszer elmondod a vélemyéned, hogy szerinted nem lesz szép és ennyi beleszólásod van. A gyerek egy külön személy, nem a tulajdonod és nem a te meghosszabításod. Minél hamarabb elfogadod annál jobb, mert pár éven belül teljesen felnő és nem fogja hagyni hogy kontrolláld az életét.
2017. dec. 9. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!