Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rossz dolog, ha a családhoz...

Rossz dolog, ha a családhoz közel szeretnék önálló életet kezdeni?

Figyelt kérdés

Egy ideje már emésztem magamat a jövőm kapcsán és a tanácsotokat szeretném kérni.

Mesterszakos hallgató vagyok Angliában, a képzés egy éves. Az alapszakos tanulmányaimat Budapesten folytattam, abban a városban, amit sohasem tudtam igazán megszeretni (megjegyzem, nagyrészt önhibámból), most viszont hiányzik, leginkább az otthonhoz való relatív közelsége miatt.

Teljesen egyedül jöttem ki, és az elmúlt három hónapban sokkal többet tanultam magamról, mint egész eddigi életemben. Röviden összefoglalva lemondtam a korábbi álmaim/céljaim egy részéről, mivel rájöttem, közúton elérhető távolságon belül szeretném tudni a családomat. Az egyetlen (de jelentős) probléma a karrier kérdése.

Az osztrák határ mellett lakunk, ilyen szempontból abszolút szerencsésnek tartom magamat, németül is tudok (fejleszteni fogom), Bécs közelebb is van hozzánk, mint Budapest. A barátaim azt mondják, jó lenne, ha hazamennék hozzájuk és Budapesten kezdenék dolgozni, de az észérvek azt mondják, hogy legalább Ausztriában keressek állást, esetleg Dél-Németországban. Angliában mindenesetre nem szeretnék maradni, bár örülök annak, hogy egy ilyen nívós egyetemen tanulhatok és innen lesz diplomám.

Szerintetek gond, hogy ennyire ragaszkodom az otthonhoz? Szeretnék nem hülye döntést hozni, de kavesebb pénzzel is beérném, ha az érzelmi stabilitást, amit a családom jelent magam mögött tudhatnám.

A nagymamám mondta, hogy burokban születtem, ami jó, de nehéz dolog is egyben, most már értem, mire gondol.

2017. dec. 7. 18:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

az hogy ott hagyod angliat...megertem :-D

En Becsben jarok egyetemre. Pesten nöttem fel. Ott el a csaladom nagyresze es a baratok. Oda kötnek az emlekek az elso becsipet hazatamolygasrol a kocsmabol, a nyari estek a Lanchid tövenel, az elso nagy szerelem,..

en bevallom nekem fontos a fix jövedelem es hogy jol eljek. szerencsere Becs es Budapest között 2,5 ora van. barmikor haza tudok utazni ha epp kell egy öleles aputol vagy anyu tanacsa...es szerintem ez igy is fog maradni.

Abszolut nem gond hogy ragaszkodsz az otthonhoz. Sot szerintem ez szuper dolog es inkabb elveszik a mai vilagban.

Különben elegge fiatal lehetsz te is meg. Szoval miert ne lehetne 5 ev mulva elgondolkozni azon kimesz e valahova uj eletet kezdeni...nyugodtan menjel haza szerintem kezdjel el melozni, gondolkozni jo e ez igy neked.

en a legjobban a mi lett volna ha..kerdestol felek. ezert altalaban mindig elkerülöm ezt a kerdest es megprobalom az ötleteimet

2017. dec. 8. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!