Müller vezetéknevet fel lehet venni?
Eléggé különleges a mostani vezetéknevem (összesen 6 embert tudok akinek ez, abból 5 a rokonságon belül van) és régóta nem vagyok kibékülve, nem mondom el mert abból beazonosítható lenne. Az is ellene szól, hogy apámmal azonosítanak sokan, pedig teljesen különbözőek vagyunk, valamint nem is állt fent apa-fia kapcsolat köztünk soha.
Azért Müller, mert abból nem sok van, és egyedi is valamilyen szinten.
Van müller,de tény németes. Mivel ezt úgy ejted ahogy írod, ezért engedélyezik. Férjem neve (nem írom le mert egyetlen így az országban) német, de van magyar is. Ezért eleinte(kinn szuletett)volt ,hogy a magyar verziót írták rá a papírjaira. Csomó papírmunka volt mire sok hivatal felfogta,hogy kinn szuletett és mivel egyik fél mémet így engedélyezett a kulfoldi név és úgy ahogy eredetileg van írva.
Nem engedik keresztnévnél, ha mindkét szulo magyar és pl jessica, sarah vagy ilyesmit választanál(de ez ugye keresztnév)ezeket ilyrn fonetikusan megedélyeztetik, és ez vmi borzalom:D
Igen, bármikor felveheted, előttem már megírták páran, tehát nem értem a kérdés kiemelését.
Mindegy, a lényeg, hogy igen, megváltoztathatod a régit Müllerre. Nem annyira ritka, mint ahogy gondolod. Privátban leírom, ha gondolod, az enyém mi. Elcsodálkoznál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!