Onallo letemre a szuleim nem engedik az autovasarlast. Ti mit ehhez?
23 eves vagyok, egyedul lakom, sajat lakas.
A havi bevetelem netto 250e ft.
A lakas rezsi koltsege mindennel egyutt 25e ft.
Szeretnek venni egy autot, ezt itt
Szuleim amiota emlitettem nekik nem allnak szoba velem.
Hatalmas veszekedesunk volt, ha meg merem venni majd foldonfuto leszek, mert el kell adnom a lakast, mindenem ramegy majd.
Igazuk van?
Nem engedhetem meg magamnak?
Masra nem koltok, elelmiszerre alapdolgokat mert tej-feherje erzekeny vagyok, szinte csak kenyeret tudok enni.
Havi 50.000 ft minusz, de benzin nelkul, ezt tudod?
Mennyit mennel vele?
Egyebkent elnondhatjak a velemenyuk, te megfotolhatod, de nyilvan nem donthetnek helyetted. Nem akkora kockazat mint ahogy ok latjak.
Vedd meg, ha akarod. Vagy inkább hagyod, hogy erőszakot gyakoroljanak veled szemben? Megérteném, ha ők fizetnék... de nem fogják.
Arra készülj fel, hogy lesz szervízköltsége és fenntartási költsége, de ha stabil a jövedelmed, ki fogod bírni.
Én is hasonló kategóriájú autóban gondolkoztam annak idején, amikor első autómat vettem saját fizuból, de végül egy alsó középkategóriás mellett döntöttem, ami a mai napig hűségesen szolgál.
Ez egy külföldi papíros autó, kb 650ezer lesz mire forgalomba helyezIk. Hitelre vennéd?
Nem engwdjeted meg magadnak, havi min 70 a tankolás, ha napi max 100 km-t as el és akkor még nem számoltál a biztosítással, adóval, meghibásodással, vizsgával.
Nagy átlagban évi 1.250.000 be fog fájni a fenntartás, plusz a hitel.
Ettől függetlenül a szüleid gyerekesek, de igazuk van
A lakást te vetted, vagy a szüleid? Ha a szülők, akkor annyara azért mégse vagy önálló.
Majd ha tényleg mindent magadnak köszönhetsz, akkor beszélhetsz önállóságról.
Biztos nem azért vették a lakást, hogy te Mercivel flancolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!