Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Havi 210e bevétel,50 hitel,1...

Havi 210e bevétel,50 hitel,1 baba. Rezsi kb.60. Hogyan lehet ebből félretenni 50-et? Nektek menne?

Figyelt kérdés
2010. máj. 22. 09:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%

Végül is azt mondod a hitel és a reszi kifietés után 100 ezer marad kajára és egyébre. nagyon egyszerü, nyissatok egy megtakarításszámlát és elöször 20-30 ezret automatikusan oda utaltassatok, úgy ahogy havonta lenmegy a hitel úgy menjen le a megtakarítás is.

Ha kertes házban laktok, akkor irány a kert , paradicsom, paprika, uborka stb... tegyél el télire is amit csak tudsz. Ha lehet tarts 2-3 tyukot egy kissebb elkerített részen elvannak reggel korán kitereled öket egy kis kapírgálásra, de 2-3 tyúknak nem kell nagy kifutó, de nyáron mindig lesz friss tojás.

Aztán lemondani mindenröl ami extra.

A páromnak 2 számlája van. Egyikre jön a fizuja és használja mindenre, a másikra pedig az elsö sámlárol minden hónapban egy megtakarítás összeg. nekem egy számlám van amire a fizum jön. De van közösen számlánk mert külön kasszán vagyunk a közös számlára minden hónapban a bérleti díj+rezsi+kaja+egyéb költségünk fele megy tölem fele töle. Neki alltalában mire kifizeti a rezsi részét, a megtakarítást már nem sok marad. De neki fontos hogy a megtakarítás rendszeres legyen.

Most hogy babaát várunk is mindketten a közös számlára egy nagyobb összeget fogunk utalni amiböl a gyerek dolgait fedezzük. Amíg kapom a "gyest" (külföldön élünk) addig marad így mindent felesbe. 1 év után ö fog mindent fizetni.

Mivel mindkettönknek jó a fizuja így tudunk spórolni, de azért oda figyelünk mit vezsünk, a boltban is megnézzük hogy a kukászsák hány darabos, de pl gyenge minöséget nem veszünk.

Ja és hetente 1x megyünk vásárolni. ilyenkor 1 hétre elöre veszünk meg minden élemiszert, ha pont akkor van kifogyóban mosópor akkor azt vezsünk. Mindig listát készítünk és alig alig vezsünk mást mint a listán.

De azt gondolom a spórolás egyén függö. A volt férjem igen jól keresett de soha semmink nem volt. míg nem éltem vele együtt addig mindig volt megtakarított pénzem, ahogy össze költöztünk állandó anyagi gond.

míg a mpostani párommal egy fizubol éltünk sem volt anyagi gondunk, mert betudjuk osztani.

2010. máj. 22. 10:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, ha nagyon akarod meg lehet csinálni. Sajnos bizony le kell mondani dolgokról, de valamit valamiért. Mi sokkal kevesebből élünk hárman (nekünk is van egy 21 hónapos kisfiunk)s mindig tudunk félretenni is egy kicsit.
2010. máj. 22. 10:34
 13/19 anonim ***** válasza:
Mi 4en élünk 120.000 forintból (4 felnőtt) +3 nagytestű kutya, 5 macska, és nagy nehezen, de kijövünk, 30 a törlesztés, 30-40 a csekkekre mara 40-50, abból 10-et félre minden hónapba, és kész, 40 mehet kajára.
2010. máj. 22. 10:38
 14/19 anonim ***** válasza:
hat nehezen,de megoldhato,de szerintem 50et nem konnyu:-( Foleg,hogy akkor nehezen jottok ki,es ez nem konnyu,de latod sokan meg kevesebbol elenek:-(Nagyon szomoru a helyzet.Mi is 6 an eltunk es a bevetel kb 100 volt a csaladban,alig volt mit enni...ezert koltoztem kulfoldre,mert tudtam itt van lehetoseg a parom segitett kijonni,anelkul nem lett volna penzem erre a nagy utra.Nagyon nehez magyarorszagon sajnos,sajnalok mindenkit,mennyi szenvedest kell atelni otthon,enis benne voltam,de most sokkal konnyebben kijovok,igaz ittis van amikor nehez,de meglehet elni,sajnos ittis rettento draga az elet,csak a lakas berles kerul 120ezerbe..de itt jobban lehet keresni valamivel...Kitartas mindenkinek!
2010. máj. 22. 10:43
 15/19 anonim ***** válasza:
Jelenleg 140 ezer ft a bevételem, ebből élnük hárman. (a férjem egy fél éve elköltözött) A nagy 11 éves, a kicsi 1 éves. A házunkon nincs hitel, tehát csak a rezsit és a megélhetést kell kigazdálkodnom. Még nem kellett drasztikus lépésekhez nyúlnom, tehát maradt a káveltévé, internet, stb. Szülői segítségre és egyebekre nem számíthatok, majd jövőre már könnyebb lesz, ha visszamegyek dolgozni. Elvileg 30-40 ezret lehetne félre tenni az általatok megjelölt összegből, úgy gondolom.
2010. máj. 22. 11:09
 16/19 anonim ***** válasza:
Bárcsak ennyi jövedelmünk lenne!! Spórolj pelenkával, mossál pelust és ne a drága nadrágpelenkát vásárold! Nálunk a bevétel 180.ezer és ebből élünk 4-en! 2gyermek és 2felnőtt. Mire mindent kifizetünk marad 30ezer egész hónapra! Úgyhogy ne sírj!
2010. máj. 22. 11:13
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is megoldható. Mi 4-en élünk 200000 ból, már felnőttek a gyerekek, de még nem keresnek.Ha nem is minden hónapban, de 30 at ált.ban félre tudok rakni.
2010. máj. 22. 11:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekünk ennél többől sem sikerül félretenni. Mondjuk nekünk így áll össze a képlet: albérlet 25+rezsi kb.50+ autóhitel 35 +1 baba, aki már tápszeres legalább 20, de inkább 25. ehhez jön még a kaja, a tankolás és hupsz, megint elfogyott a pénz. Akárhogy megpróbálok spórolni mindig jön valami plusz kiadás és kész...
2010. máj. 22. 14:32
 19/19 anonim ***** válasza:
Utrolso hozzaszolo,nagyon ismeros ahelyzet,mindig jon valami plusz amit venni kell,es mar elis fogyott a penz!mintha magamat olvastam volna!
2010. máj. 25. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!