Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lesz unokatesommal igy,...

Mi lesz unokatesommal igy, nekünk kellene befogadni?

Figyelt kérdés

Unokahugom sajnos már elveszítette a szüleit. Soha sehol nem dolgozott,mert ö pánikbeteg és vmi szívbillentyű problémája van ami miatt állitása szerint nem tud dolgozni sehol.

Felélte az örökségét már,elárverezik a lakást is mert nem tudta miböl fenntartani.

Nagymamánk idös kevés a nyugdija még magát is alig birja fenntartani.

Hozzánk akar költözni,a mama is azt akarja h fogadjuk be.

De mi sem élünk jol,nem tudok eltartani egy felnött munkaképes embert plusszba. Szerintem a pánikbetegsége is csak kamu vminz ha szov problémái vannak miért nem megy másik orvoshoz? Egynél volt,aki gyógyszert irt neki de attol rosszzl volt. Volt anyosomnak is szivproblámái vannak mégis orvosi ellenörzésekre jár és dolgozik.

Én most maradtam egyedül két gyerekkel,bunko vagyok h nem fogadom be? Mi lesz vele? Azért aggódom is,mégiscsak az unokatestvérem.

2017. júl. 17. 15:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

szörnyű dolog egy lakást elverni. ne hagyjátok elárvereztetni, mert a fele pénzt sem kapjátok meg. adjátok el, és a pénzből fizessétek ki a hitelt, akkor legalább marad valami.

a nőt pedig ne fogadd be.

2017. júl. 17. 23:14
 12/16 A kérdező kommentje:

A mama vidéken lakik ott semmi munkalehetőség nincs,és a közlekedés is rossz. Nem lakunk együtt vele.

Állitolag marad valamennyi pénz majd a lakásbol de ha azt albérletre költi gyorsabban elfogy. Ha csak megélhetésre akkor kicsit tovább tart.

Nem akarom befogadni vam két kiskorú gyerekem,rájuk kell gondolnom.

De nagyon nehéz mert a mama is sir nekem h ebbe fog bele halni h szegény árva unokatestvérem utcára kerül,mi lesz vele.

Unokatestvérem eddig sajnálkozott,kért,könyörgött,most meg vmi perrel fenyeget...

2017. júl. 18. 07:50
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Fenyeget? Még inkább nem fogadnám be. A mamád meg elhiszem, hogy bántja a dolog, de nem fogja föl, hogy nem kötelességed, és van kiről gondoskodnod.

Ne hagyd magad zsarolni.

2017. júl. 18. 14:27
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

fogadja be a mama, az unokatesód úgysem akar dolgozni, tök mindegy, van-e a környéken munka.

az, hogy perrel fenyeget, nevetséges. mire föl perel be, hogy a kiskorú gyerekeidet akarod eltartani, nem őt? körberöhögi a bíróság. Ügyvédre meg úgysincs pénze. Ha egyszer még elköltözöl a jövőben, a címedet semmi esetre se add meg.

2017. júl. 18. 20:47
 15/16 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem nem ilyen egyszerű a helyzet, mint sokan leírják, lehet hogy tudna és akar is dolgozni, de nem engedik. Volt egy rokonom, aki epilepsziás volt pénzügyi végzettséggel, de kiderült, hogy betegsége miatt nem dolgozhat pl. egy bankban. Én is mentálisan beteg vagyok 1 éve egy helyen fél évet dolgoztam, de meg kellett a munkaadóval kerülni az üzemorvost, mert nem akart engedni. Most apukámnál dolgozok, és próbálok még tanulni, hátha át tudom venni az ő vállaljozását. De nem tudom nélküle mi lenne velem. Lehet utcára kerülök majd. Lehet ő már belefáradt a sok munkával kapcsolatos kudarcba. Ha nincs megfelelő végzettsége szìvbetegen nem biztos hogy végezhet fizikai munkát. Meg lehet kérdezni a családsegìtőt, vagy valami segítő szervet, hogy mit lehet vele kezdeni. Igaz már sokkal korábban kelett volna lépni. Mondjuk mikor elvesztette a szüleit. Szerintem kell, hogy valami módon segítsétek őt, gondolom nem akarjátok, hogy hajléktalan legyen.
2017. júl. 19. 13:27
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett az unokahugoddal, megoldotta a helyzetét vagy már az ügyvéddel egyezkedik? Jogtalan kérés tőle, hogy egyedülálló anyaként róla is gondoskodj, dőleg úgy, hogy belátható időn belül semmilyen bevétele nem lesz, költségei és igényei annál inkább. A gyerekeid életét pláne nem szabad felbolygatnod emiatt. Ha a rokonod szeret, akkor rájön, mekkora hülyeség lenne. Ha csak egy ingyenszállásnak néz, az a bíróságon ki is derül. A végén tőled kér kölcsön, hogy az elvesztett perének a költségeit ki rudja fizetni. :)
2017. júl. 30. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!