Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem szülei "látszat-házassá...

Férjem szülei "látszat-házasságban" élnek egymás mellett, ezért a hiányérzetüket rajtunk töltik ki. Hogy tudnék ezen változtatni?

Figyelt kérdés
Férjemnek már mondtam, h ez lehet a gond, de ő azt állítja, h a szülei házassága tökéletes, pedig ez nem így van, mások is látják. Csak ő nem szeret ilyesmit elismerni. Hogy lehetne ezen valami indirekt módon változtatni? Félreértés ne essék, nem akarok beleszólni az életükbe, csak szeretném, ha minket kicsit békén hagynának.
2010. máj. 21. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
És ez miben nyilvánul meg, hogy rajtatok tölt ki a hiányérzetüket? Mi hiányzik nekik igazából?
2010. máj. 21. 18:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a férjed jobban ismeri a szülei kapcsolatát, mint a kivülállók, lehet, hogy neki van igaza.

Nem világos, hogy mit akarsz azzal mondani, hogy rajtatok töltik ki a hiányérzetüket, de valószinünek tartom, hoyg túl sokat vannak nálatok.

A legegyszerübb, ha nem vagytok mindig elérhetök, beszéljétek meg, hogy pl. hétközben egy este meg az egik hétvégi délutánon/estén szivesen látjátok öket, de a többi idöben kettesben szeretnétek lenni.

2010. máj. 21. 18:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Más szülők örülnek, mikor végre kirepülnek a gyerekek, mert tudnak kettesben lenni. Anyósom meg folyton rajtunk lóg, minden másnap látogatást igényel, rengeteg törődést, amit szerintem a férjétől kéne kérnie, nem a 30 éves, házas fiától.
2010. máj. 21. 18:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Ismerem őket sok éve, rengeteget voltam/vagyok náluk. Nem igazán kommunikálnak, nem is veszekednek, csak ilyen lakótársak. Párom soha nem ismeri el, ha a szüleinél valami nem tökéletes. Meg ezt egy nő jobban észreveszi szerintem.
2010. máj. 21. 18:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha minden másnap látogatást igényel ez tényleg beteges.Még a minden 2. héten várná,az is durva,mert te szüleid is azt várnák,maradna összesen 2 hétvége magatokra,barátokra...

Beszéj apósoddal hordja el asszonyt színházba,kirándulni,idős barátokkal grillezni ilyesmi...

Jó anyós és anya unoka születése után nyomul,hogy kérsz-e segítséget,vigyázást amíg fodrászhoz mész vagy uszodába,hogy továbbra is fitt légy a kedves fia számára.

2010. máj. 21. 19:08
 6/7 anonim ***** válasza:

A férfiak ritkán veszik észre az ilyen lelki finomságokat, azért látja másképp a férjed. De azt is lássad, hogy a kisbaba nemcsak a szülőknek csodás ajándék, hanem a nagyszülőknek is. Részesülni akarnak az örömben. Tehát azt javaslom, valamennyire engedjétek őket is az unokára mosolyogni sőt szoktassátok hozzájuk a kisbabát, mert eljön az idő, hogy szükségetek lesz a segítségükre, és fontos a babának, hogy a nagymama, akivel lennie kell, ne egy számára idegen, nem megszokott néni legyen.

Mindamellett előzőhöz csatlakozva én is javaslom, hogy segítsetek nekik programokat fölfedezni, vegyetek ajándékba valami belépőjegyet, vagy ingyenes programokat figyeljetek ki, esetleg egyszer - kétszer bevezetés képpen a férjed elmehetne velük valahova. Legyen meg nekik is a saját életük, amiben örömüket lelik.

2010. máj. 21. 23:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Nekik az az öröm, ha velünk vannak - állítólag. Az a baj, h nem tudnak kettesben szórakozni. Ülnek egymás mellett és mindkettenb állítják, h nekik csak az az örömük, ha velünk vannak. Nincs még gyerekünk amúgy, de előre félek, h mi lesz, ha majd lesz..
2010. máj. 25. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!