Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elköltözhetek anyum beleegyeze...

-RaVeN-1 kérdése:

Elköltözhetek anyum beleegyezese nelkul?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és beszéltük unokatesommal aki 20 éves hogy odakoltoznek hozza, de anyum nem engedi mert azt mondja ameg o tart el meg be nem toltom a 18at nem koltozhetek el! Mar nagyon jo lenne elkoltozni! Odakoltozhetek anyum beleegyezese nelkul unokatesomhoz? Meglehet e oldani valahogy?

#költözés #17 éves #unokatestvér #20 éves #szülő beleegyezése nelkül
2017. jún. 21. 15:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
"Elköltözhetek anyum beleegyezese nelkul?" - Kérdező, el, ha a gyámügy beleegyezik. A baj csak az, hogy ez általában jóval komplikáltabb, mint a szülőt meggyőzni, környezettanulmány, ilyesmi...
2017. jún. 21. 16:24
 12/22 A kérdező kommentje:
Vegre valaki aki a kerdesre irta a valaszt! Koszonom szepen! Csak ennyit akartam!😄
2017. jún. 21. 16:25
 13/22 A kérdező kommentje:
Mire kivizsgalnak az ilyeneket mar betoltenem a 18at kb :D junius 11.en toltottem a 17et
2017. jún. 21. 16:27
 14/22 A kérdező kommentje:

16:24

Semmi terrorizalas nincs...joba vagyok anyummal...csak nem egyezik bele az a baj...ezzel meg nem tudok mit csinalni

2017. jún. 21. 16:30
 15/22 anonim ***** válasza:
86%
anyukád beleegyezése nélkül nem költözhetsz el, mert még kiskorú vagy!
2017. jún. 21. 16:40
 16/22 anonim ***** válasza:
93%
A gyámügy nagyon-nagyon vizsgálja a körülményeket. Bármennyire visszautaltad a "miből fogsz élni" kérdést, ott is az lesz az elsők között. És nem mesélni kell, hanem papírral bizonyítani a jövedelmet, lakhatást stb. Édesanyádat is beidézik, a jövendő "eltartódat" is, pszichológussal kell találkoznod és sorolhatnám. Ha egyáltalán befogaják az ügyedet, valóban nagykorú leszel, mire határozat születik. Akkor mehetsz, amerre látsz és rá fogsz jönni, milyen délibábot kergettél.
2017. jún. 21. 16:46
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A SZÜLŐK LAKÓHELYÉNEK VAGY A SZÜLŐK ÁLTAL KIJELÖLT MÁS TARTÓZKODÁSI HELYNEK AZ ELHAGYÁSA, A GYERMEKNEK A SZÜLŐJÉVEL AZONOS LAKÓHELYÉN KÍVÜLI TARTÓZKODÁSI HELYÉNEK KIJELÖLÉSE

Ügyleírás: A 16. életévét betöltött gyermek a szülők lakóhelyét vagy a szülők által kijelölt más

tartózkodási helyet a gyámhatóság jóváhagyásával a szülők beleegyezése nélkül elhagyhatja, ha az az

érdekeivel nem ellentétes.

Az eljárás során a gyámhivatal azt vizsgálja, hogy a gyermek törvényes képviselete, lakhatása és

tartása miképpen biztosítható. Ennek érdekében környezettanulmányt készít és meghallgatja az

érintetteket.

A lakóhely elhagyásának gyámhatósági jóváhagyása – a személyes gondozás és nevelés kivételével – a

szülők szülői felügyeleti jogát és tartási kötelezettségét nem érinti.

Szükséges okiratok: személyi igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány

Az eljárást kezdeményezheti: a 16. életévét betöltött gyermek, a szülői felügyeletet gyakorló szülő, a

gyermeket személyesen gondozó és nevelő személy vagy a gyermek személyes gondozását és

nevelését vállalni szándékozó személy

Az ügyintézés kezdeményezhető: a gyámügyi ügyintézőnél ügyfélfogadási időben személyesen vagy

írásban.

Az ügyintézés határideje és díja: 21 nap, díjtalan

2017. jún. 21. 16:49
 18/22 anonim ***** válasza:
82%

Nem költözhetsz el.

Meg milyen diákmunkán tudnál iskola mellett összeszedni havi 100-120 ezret? Mert én is mennék

ugye ennyiben benne van a rezsirészed, a kajád, az iskola, a bérlet, gyógyszerek, ruházkodás stb. Meg jó hogy nem volt anyagi gondod mivel eltartattad magad gondolom. Nekem a fejemről leégne a bőr ha ingyenélőnek odamennék bárkihez is. Unokatesód külön él már legalább? vagy a szülei nyakára mennél te is?

2017. jún. 21. 17:08
 19/22 anonim ***** válasza:
23%
Elméletileg nem, gyakorlatilag odamész és nem mész haza senkinek és semminek sem. Vagy ha haza akarnak vinni megszöksz. Aztán ujra odamész.
2017. jún. 21. 17:55
 20/22 A kérdező kommentje:
60-70-80 ezret megtudnek keresni! Mindent felbe allnank...marmint...3asba...mert van egy barat is akivel lakik...meglenne ez oldva! Koszonom a valaszokat!
2017. jún. 21. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!