Elköltözhetek anyum beleegyezese nelkul?
16:24
Semmi terrorizalas nincs...joba vagyok anyummal...csak nem egyezik bele az a baj...ezzel meg nem tudok mit csinalni
A SZÜLŐK LAKÓHELYÉNEK VAGY A SZÜLŐK ÁLTAL KIJELÖLT MÁS TARTÓZKODÁSI HELYNEK AZ ELHAGYÁSA, A GYERMEKNEK A SZÜLŐJÉVEL AZONOS LAKÓHELYÉN KÍVÜLI TARTÓZKODÁSI HELYÉNEK KIJELÖLÉSE
Ügyleírás: A 16. életévét betöltött gyermek a szülők lakóhelyét vagy a szülők által kijelölt más
tartózkodási helyet a gyámhatóság jóváhagyásával a szülők beleegyezése nélkül elhagyhatja, ha az az
érdekeivel nem ellentétes.
Az eljárás során a gyámhivatal azt vizsgálja, hogy a gyermek törvényes képviselete, lakhatása és
tartása miképpen biztosítható. Ennek érdekében környezettanulmányt készít és meghallgatja az
érintetteket.
A lakóhely elhagyásának gyámhatósági jóváhagyása – a személyes gondozás és nevelés kivételével – a
szülők szülői felügyeleti jogát és tartási kötelezettségét nem érinti.
Szükséges okiratok: személyi igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány
Az eljárást kezdeményezheti: a 16. életévét betöltött gyermek, a szülői felügyeletet gyakorló szülő, a
gyermeket személyesen gondozó és nevelő személy vagy a gyermek személyes gondozását és
nevelését vállalni szándékozó személy
Az ügyintézés kezdeményezhető: a gyámügyi ügyintézőnél ügyfélfogadási időben személyesen vagy
írásban.
Az ügyintézés határideje és díja: 21 nap, díjtalan
Nem költözhetsz el.
Meg milyen diákmunkán tudnál iskola mellett összeszedni havi 100-120 ezret? Mert én is mennék
ugye ennyiben benne van a rezsirészed, a kajád, az iskola, a bérlet, gyógyszerek, ruházkodás stb. Meg jó hogy nem volt anyagi gondod mivel eltartattad magad gondolom. Nekem a fejemről leégne a bőr ha ingyenélőnek odamennék bárkihez is. Unokatesód külön él már legalább? vagy a szülei nyakára mennél te is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!