Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell kivetítenie a...

Miért kell kivetítenie a sikertelenségét az életben? Mi közöm van nekem ehhez?

Figyelt kérdés

Apukám húgáról van szó. 37 éves és még mindig mamáéknál laknak a férjével és a gyerekükkel fent, két szobában az emeleten. Ő közfoglalkoztatásban van, ha jól tudom, a férje pedig folyamatosan munkát keres. Bármikor megyek hozzájuk, vagy az ordítozás megy, vagy a férje fejhallgatóval ül a gép előtt, a lányuk 6 éves, de ugyanez, az egyetlen játék neki a számítógép.

És mindig mondja, hogy jaj milyen nehéz nekik, meg szörnyű ez a helyzet, hogy abba a két kis szobába vannak fent bezsúfolva és hogy egy balatoni hétvégére nem tudnak elmenni. Mikor én kaptam egy lakást apától, ki volt borulva, hogy ez mennyire igazságtalan, meg hogy én azonnal megkapok mindent, bezzeg neki közel a 40-hez nincs saját lakása.

Mikor terhes lettem és vásároltam a babadolgokat, terveztem a babaszobát, akkor is kaptam folyamatosan, hogy úgy könnyű, hogy nincs meghatározott keret, meg nem kell attól félnem, hogy elfogy a pénz és hogy "bezzeg mikor ő volt terhes...". Most is megszületett a kislányunk májusban és bármikor jöttek, csak a saját nyomorukról tudott beszélni. És ez már annyira zavaró, mert engem is lehangol és őszintén bevallom, hogy nem igazán érdekel...

2017. jún. 4. 11:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16%

#8-as válaszoló!

Igen, az igazat mondja. A kérdezőnek szerencséje volt, s könnyű életet kapott, mint a többség. Tény.

De szerintem, ha a kérdező a saját életét akarja élni, s nem "menőzik" azzal, amije van nem hiszem, hogy jogos, hogy akad egy valaki, aki mindig az orra alá dörgöli az anyagi, vagyoni helyzetét. Hiába rokon az illető.

Másik oldalról: te mit szólnál, ha könnyen hozzájutnál pénzhez, lakáshoz, létbiztonsághoz (szerencsejáték, jó munka, szülői ajándék, párkapcsolat stb. által), s lenne valaki/valakik, akivel ha mindig találkozol az orrod alá dörgöli, hogy te kényelmetlenül érezd magad miatta. Úgy, hogy közben - függetlenül, hogy rokon - semmi köze ahhoz, hogy te hogy élsz, vagy mennyi pénz van a bankszámládon?

2017. jún. 4. 12:57
 12/18 anonim ***** válasza:
88%

A kérdezőnek az apukája vett lakást.

Nagynénjének a saját anyja-apja biztosít lakást.

A tulajdonviszonyon kívül más különbséget nem látok. Mindegyik szülő segíti a sajátját, ki-ki pénztárcája szerint.

2017. jún. 4. 13:24
 13/18 anonim ***** válasza:
67%
Sikertelen ember, és gáz, hogy féltékeny arra, amid van, de most őszintén: mire vagy annyira büszke? Semmit sem a saját erődből értél el, az a különbség, hogy neked raktak a popsikád alá lakást anyádék, neki meg nem. Te is a szüleid/pasid pénzéből tudtál bevásárolni a szaporulatodnak, ő is. Itt csak a kapott pénz mennyisége a különbség. Panaszkodnak folyton, nagyon gáz. De te most feljöttél erre az oldalra több száz embernek panaszkodni róluk. Mindegy, úgyse érted mit mondok...
2017. jún. 4. 15:26
 14/18 A kérdező kommentje:

Leírom máshogy, hogy mindenki megértse.:)

Az a gondom, hogy bármikor találkozunk, csak erre tereli a témát. Mindegy, hogy babalátogatóba jönnek, vagy karácsonyozunk, vagy csak simán ott vagyunk mamáéknál. Mindig ez van, hogy jaj nekik milyen nehéz.

Igen, tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert nem kellett soha dolgoznom, 'csak' tanulnom, de könyörgöm, nekik attól nem lesz jobb, hogy ezt mindig az orrom alá dörgöli.

2017. jún. 4. 15:33
 15/18 anonim ***** válasza:
47%
Erre panaszkodsz tovább. :D
2017. jún. 4. 15:42
 16/18 A kérdező kommentje:
Nincs jobb dolgod?
2017. jún. 4. 15:51
 17/18 anonim ***** válasza:
Szoval csak a gyereket tudja kinyomni magabol, dolgozni mar nem tudott volna egy viskóert a feje fole. Boven eleg volt ennyi :)
2017. jún. 4. 18:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Sikertelenségét?

Neked is az van... Nem sikered van, hanem szerencséd!

2017. jún. 5. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!