Külön élünk a feleségemmel- mi van akkor ha én meghalok? A leszármazottak örökölnék a valamikori közös vagyont?
Ő nem akar elvállni , mert igy a leg kényelmesebb Neki.
Benne lakik a házban . Beszéltem egy ügyvéddel , ha elvállnánk , akkor a fele ház nekem járna. Igy meg Ő használhatja az egészet.
Valóban ilyen nincs, hogy valaki nem akar válni, a másik meg akar, de nem tud.
Elválasztanak, ne aggódj!
A házatok közös szerzemény, fele-fele, amit válás esetén vagy eladtok, vagy ha a volt feleséged nem akarja eladni, akkor vagy fizessen ki téged, vagy van indíts "közös tulajdon megszüntetése" iránti pert.
Azt a részét nem értem, hogy
"... mi van akkor ha én meghalok ? A leszármazottak örökölnék a valamikori közös vagyont ?"
Itt a saját gyerekeidről beszélsz leszármazottak alatt, vagy kikről?
Mert ha a saját gyerekeid, akkor így is, úgy is ők örökölnek.
Na állj. Oké a feleséged nevén van, de mikor lett véve? Mert ha házasság előtt ő vette a saját vagyonából, vagy örökölte, akkor neked abból nem jár semmi. Ha a házasság alatt akkor fele-fele.
Egyébként meg beadod a válást és kész. Akkor is elválasztanak, ha a feleséged egy tárgyalásra se megy el. A vagyonmegosztás az problémás lehet és sokáig el is húzódhat. Nem muszáj kiköltöznie a házból, vagy kifizeti neked a részed (ha jár), vagy fizethet lakáshasználati díjat a te részedre.
De egyébként menj el egy ügyvédhez. A bíróságokon van ingyenes jogtanácsadás.
Nem csoda, hogy nem akar "elvállni". Kérdezd meg, nem akar-e ELVÁLNI.
Ha nem akar, add be egyedül a keresetet. Nem kell az engedélye, max. így kicsit tovább tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!