Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hivatalosan van mód megkeresni...

Hivatalosan van mód megkeresni az apámat, ha az anyám nem árulja el, hogy kicsoda?

Figyelt kérdés
Magánnyomozóval esetleg van erre esély? Nem tudok az anyám múltjának szereplőiről sokat,így azt sem sejtem,kinél,hol lehetne kezdeni a "kutatást". A vöröskeresztnél lehet kerestetni embereket, de így, hogy SEMMIT nem tudok....A születésimben kitalált név szerepel.Van valakinek ötlete, tapasztalata?
2017. márc. 23. 09:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
kérdező. arra ne gondoltál, hogy lehet anyukád se tudja ki az apád? én ismerek olyan történetet ahol azért van kitalált név a születéseiben, mert eleve több apajelölt volt, és ebből is többnek a nevét se tudta az anya. a nagyszülőkkel nevelték végül a gyereket az anya közösen. De nyilván nem tud mit mondani ki az apa, hiszen ő se tudja.
2017. márc. 23. 10:35
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

jajj, ez a sír, meg öngyilkos lesz...olvass utána a mrgező szülőknek... meg érted áldozta fel magát, de nem mondja el hogy lettél.... felnőtt vagy, ha beteg, tekints rá úgy, de ne hagyd magad zsarolni. alapíts saját családot, vagy ha nem akarsz éld az életed csak úgy. kérdezgess ismerősöket ki mit tud. ne közvetlen családot, ah hallgatnak, hanem kicsit távolabbikat, vagy akivel esetleg valamiért sok éve nem beszélnek, ott lehet több infó van.

amúgy ne hidd, hogy nem tud egy egész család hallgatni valamiről. a következő generációktól nagyon sokan óvják a titkaik.

2017. márc. 23. 10:42
 13/20 anonim ***** válasza:
88%
Azzal a rézszével, hogy "valaki biztos tudna róla", meg a "család nem tudott volna eddig hallgatni" vitatkoznék. Vannak olyan kalandok, amikről a világon senkinek nem beszél az ember, valszeg nem igazi kapcsolatban lett terhes anyukád, különben nem övezné ekkora titolózás apád kilétét.
2017. márc. 23. 11:19
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is.Olvastam a mérgező szülőket.Félek,ha hirtelen meghal,sose tudom kideríteni,és nagyon fogok rá haragudni.Pont a gyerekeim miatt kezdek most el kérdezősködni.Azért, hogy ők ne érezzék,hogy egy súlyos titkot muszáj kerülgetniük,tapintatból a mamával,mint nekem kellett.Bár én nem hazudtam eddig se,ezután se erről senkinek.

Ha nem mond egyszer is igazat az unokáinak,kamuzik valamit,mint nekem anno, mindenképp döntés elé állítom.

De fel lehet valamit vállalni,ami 30 évig nem ment?

Anyám hazudik az új ismerősöknek.Elvált,meghalt a "férje". Elképzelhető,hogy tud egy család mélyen hallgatni valamiről,de az én rokonaim biztos,hogy nem tudnak semmit.Ezt már próbáltam.

2017. márc. 23. 11:31
 15/20 A kérdező kommentje:
Néhány elkapott morzsa alapján,(telefonbeszélgetés ismeretlen barátnővel),nagyon is konkrét személy.Csak tudnám, ki volt az a barátnő, és ennek is már jó 20 éve....Szerintem volt egy nős férfi,aki hitegette a válással.Aztán amikor terhes maradt,apám nem vállalta.
2017. márc. 23. 11:35
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg anyukádnak, hogy felelős szülőként te szeretnéd tudni, hogy nincs-e valamilyen örökletes, genetikai betegség/hajlam. És még csak nem is lenne füllentés, hiszen ez tényleg fontos (lehet).
2017. márc. 23. 12:28
 17/20 anonim ***** válasza:

A vöröskereszt háborúban eltűnt rokonokat keres, ebben neked nem segít. A helyi kormányablaknál van ilyen, hogy egyenesági rokonokat felkutatnak, de mivel semmilyen adatot nem tudsz apádról, így sajnos nem segítség neked.

De tényleg ilyen fontos ez a keresés? Ha tényleg nős pasi volt vagy hasonló, akkor egyáltalán nem kíváncsi rád, ez gondolom egyértelmű. Miért akarod bolygatni? A gyerek meg fogja érteni, hogy neki csak mamája van, papája nincs, és ha azt magyarázod el, hogy te sem ismerted soha, akkor nem lesz belőle stressz a nagyinál.

2017. márc. 23. 13:30
 18/20 A kérdező kommentje:

Kedves 17. válaszoló!

Nem tudom miért kevertem ide a vöröskeresztet,igazad van.

A gyerekeim meg fogják érteni,hogy csak mamájuk van,ez tiszta sor.Viszont egy gyerek mindig megérzi,ha egy téma kínos,kellemetlen a felnőtteknek, és benne is gátlás lesz emiatt.Kérdezte már a nagyobbik az apám nevét,és meglepődött,hogy nem tudom.Kicsi még, nem tudja összerakni.De ha pl.anyukámtól kérdezne ilyet,ott vagy azonnal terelés lenne, vagy valami oltári hülyeség,és ezt nem akarom.Nekem annyit hazudtak gyerekként, és várták el tőlem is a külvilág felé,mintha nekem kellene ezt szégyellni,sőt cinkosnak lenni,hogy ezt a saját gyerekeimmel nem engedem.NYOMASZTÓ a TITOK,és ha nem muszáj,nem élnék ezzel tovább.

Nem kíváncsi rám? Attól én még lehetek rá, megkérdezhetem tőle,miért alakult így.Az egyik válaszoló említette az örökletes betegséget,amitől szintén féltem az első terhességem alatt.De egyáltalán nem biztos, hogy valóban keresném.Inkább a titok feloldásán van a hangsúly számomra.

2017. márc. 23. 13:55
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ne add fel... egy barátunk családjában 30 éves titkok kerültek elő... viszont sokkal nyugodtabb azóta, hogy kiderült az a pár "elfojtás". ő komolyan felszabadult. azóta mondjuk full kivonja magát a családi titkokból, amiket újratermel náluk a család. nagyon rossz titkok, hazugságok közt élni :( így ő otthagyta őket.
2017. márc. 23. 14:59
 20/20 Bence_ ***** válasza:
47%

Családállitás!

Anyukádat is könnyebben fogod kezelni.

Mivel ő nem szeri magát ezért lett mártír " érted áldozta fel az életét".

Ha mar magát utalja akkor valaki legálabb azt szeresse benne, hogy mennyi áldozatott hozott.

Gyereket felnevelni nagyon sok energia, saját magával vívódni még több volt.

2017. márc. 25. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!