Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet hogy depis vagyok?...

Lehet hogy depis vagyok? Családi gondok miatt.

Figyelt kérdés

Szóval, 30 éves elmúltam, van egy férjem, egy tündéri 6 hós fiam, de sajnos együtt lakunk anyámékkal, építkezünk az udvarban, de még kb. 2 hó míg kész lesz, de én már kivagyok...Anyám mindenbe beleszól, a házi munka meg a gyerek dolgaiba is... Apám szintén, de ő még iszik is ráadásul... folyton ingerült vagyok, és egyre többet sírom el magam Anyám folyton kritizál, már lassan úgy érzem nem vagyok jó semmiben, köztük az anyaságban sem, pedig imádom a fiam, és mindent megteszek érte. Egyre csak romlik a helyzet, amit a leginkább nem akarok hogy ebből a kisfiam bármit is megérezzen...Van vki hasonló helyzetben? Hogyan próbáljátok átvészelni?

Ami még rossz, hogy tök jó viszonyban voltam anyámmal, de ez most szinte már elviselhetetlen, akkora csalódást érzek vele kapcsolatban...

2010. máj. 8. 16:08
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Sajnálom, hogy így alakulnak a dolgaitok :( és együttérzek veled.

Nálaunk nem egészen ez, de hasonló a helyzet.

Édesanyámmal gyakorlatilag csak gyermekkoromban volt felhőtlen a kapcsolatom, azóta sem.

Nekem is van egy fiam, és nem az édeasapjával élek együtt, amit anyukám nagyon nehezen tud elviselni, folyton emlegiti.

A dologhoz hozzátartozik, hogy a fiam apjával sohasem éltem együtt, ráadásus saját akaratomból, és hála istennek nem is érdeklődik a gyerkőc iránt.

Jelenlegi párommal van egy közös kislányunk, akit imádunk, természetesen anyukám is.

Mióta tőlük elköltöztünk valamelyest oldódott a hangulat, de én már beletörődtem, hogy nem fogok anyu "nyomába érni" (szerinte) , nem leszek jó anya, sem háziasszony, csak mert másképp próbálom nevelni a gyerekeimet, mint ő engem és a hugomat.

Még abba is bele szokott kötni, hogy milyen játékokat veszünk a gyerekeknek, és hogy teljesen elkényeztetjük őket, pedig ez nem igaz.

Én úgy gondolom, hogy a gyereknek nem csak akkor kell játékot kapni, ha kiérdemelte, vagy éppen szüli-, névnapja van, hiszen ugyanúgy a fejlődését, értelmi fejlődését segíti, mint ha a szülei foglalkoznak vele,de nagyon sokan azt hiszik, hogy ha megveszik a gyerek(ek)nek a játékot(at),azzal majd szépen csendben eljátszik, és nem "zavarja" a felnőtteket, a szülőket.

Ez nem így van, a gyerekkel igenis le kell ülni játszani, akkoris, ha hegyekben áll a vasalnivaló, vagy mosatlan edény.

Én ezt teszem, és rendszerint éppen ekkor érkezik anyukám, és nekiáll mondani a magáét, hogy mekkora rendetlenség van.

Mindezek ellenére a családomért bármit képes vagyok megtenni, minden nap én főzök rájuk, elvégzem a házimunkát, de mindig ott van bennem, az, hogy igenis bebizonyítom, hogy tévedett, és neki is elmondom, ha kell egy nap százszor, hogy már nem az a felfogás az uralkodó, mint amilyen szellemben mi nevelkedtünk, változtak a nézeket a gyermekneveléssel kapcsolatban.

Szép lassan úgy érzem kezd megbarátkozni a gondolattal, hogy én nem ő vagyok, és nem a fiam vérszerinti apját szeretem, és nem vele élek.

Én így döntöttem, viselem az ezzel járó következményeket.

Nálaunk is szóba került a szülői ház közelében építkezni, de gyorsan elvetettük az ötletet, mert nem lett volna egészséges.

Mi minketten úgy gondoljuk, hogy mindenkinek megvan, vagy kialakult egy napi ritmusa, ami egy "másik család" csak belerondítana.

Én úgy gondolom, hogy ha külön élek tőlük, egy boldog, és szerető családom van, akikért én vagyok a felelős, és játszom a gyerekeimmel, takarítok, főzök, minden szükségleütüket kielégítem, akkor már miért ne lennék jó anya, vagy jó háziasszony???

A párom természetesen nem ért egyet az anyukámmal, szerinte jobb anyjuk nem is lehetne a gyerekenek, és nálunk mindig tisztaság és rend van.

Én inkább az ő véleményére hagyatkozom, hiszen ki más is tudhatná ezt a legjobban, mint akivel együtt élek?

Remélem tudtam segíteni, és ne haragudj, hogy ilyen hosszú lett.

Sok sikert!

(B.)

2010. máj. 8. 16:33
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a hosszú hozzászólást. :)

Örülök hogy ezeket leírtad. Mi is albiban kezdtük, de sajna a férjem munkája megszűnt, nem tudtuk volna fizetni. Anyósommal sem felhőtlen a viszony, ő kezdettől fogva nem fogadott el, pedig soha nem bántottam. De ez már egy másik dolog, szóval oda nem mehetünk és nem is szeretnénk. Saját lakásra egyelőre nem tellik, így marad az hogy a szüleim kertjében lesz egy kis lakásunk. De nagy álmom továbbra is hogy legyen saját házunk mindenkitől külön és messze ha lehet. Remélem ha kész lesz a lakás változik vmelyest a helyzet. Mégegyszer köszi.

2010. máj. 8. 21:03
 3/3 anonim válasza:

Szia!

Előző vagyok :)

Igen, az anyós sem sokkal jobb.

Nálunk mondjuk az első pillanattól remek kapcsolat alakult ki az anyósommal, tehát ilyen részről nincsen problémám :)

Én is szeretem Őt, és Ő is engem :)

Szívből kívánom, hogy sikerüljön megoldani a problémákat, mert ez így senkinek sem jó hosszútávon, pláne nem a kisfiadnak :(

Próbálj beszélni Anyukáddal, értesd meg vele, hogy már nem vagy kislány, tudod mit csinálsz, és hogy felelős felnőtt ember módjára tudod irányítani az életed, és nevelni a babád :)

Előbb utóbb belátja, és beletörődik hogy nem vagy pontos mása.

Sok sikert, és puszi

(B.)

2010. máj. 9. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!