Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Később jöttem, ez ekkora baj?

Később jöttem, ez ekkora baj?

Figyelt kérdés
Huszonéves vagyok. A minap munka után este elmaradtam, fél órát beszélgettem mielőtt haza indultam volna. Anyám azzal várt, ahogy beléptem, hogy mostmár olyan is lesz, hogy nem jövök haza? Fél óra miatt. Nem szóltam haza, mert nem sok időről volt szó, ha elmaradok nagyon és ezt tudom előre akkor szólok.
2016. nov. 27. 13:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%
Ha együtt élnek az emberek, akkor illik szólni, ha késünk. Ugyanis együtt élés esetén kialakul egy természetes törődés és ritmus, ami pl. késés esetén felborul és feszültséget okoz a másik félnek. Ha majd önállóan laksz, akkor nem kell ilyennel törődni.
2016. nov. 27. 14:10
 12/24 anonim ***** válasza:
33%
Ilyen kor azt kel mondani, hogy: muter, ha valami nyűgöd van ne engem baxtassál hülyeségek miatt, hanem azon töltsd ki a dühöd aki megérdemli.
2016. nov. 27. 14:13
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

"Még ha 40 éves is, az sem számít. Ha családdal, baráttal élsz együtt, akkor illik szólni, hogy később érsz haza a megszokottnál. Ha meg ennyire nagylányosat/nagyfiúsat akartok játszani, akkor költözzetek el anyuci szoknyája mellől és nincs gond."

Szülőként szóltam hozzá, olyan anyaként, aki fel tudja érni ésszel, hogy teljesen normális dolog suli vagy munka után egy kicsit beszélgetni a haverokkal, esetleg hazakísérni egy csajt. Eszemben sincs elvárni, hogy egy középiskolás vagy pláne huszonéves minden egyes percéről beszámoljon nekem, van egy ésszerű határa az aggodalmaskodásnak is. Azt meg végképp nem tolerálom, ha a férjem osztaná be az én időmet. Nyilván ha időre beszéltünk meg valamit, vagy 40-50 percnél többet csúszom, akkor szólok, de nekem ne számolja már ki senki, hogy mikorra kell hazaérnem, én se teszem ezt mással.

2016. nov. 27. 14:24
 14/24 anonim ***** válasza:
30%
Nekem is van magánéletem 27 évesen, de megtisztelem azzal a másikat - legyen a szülőm, vagy a párom, de még a barátnőkm is -, hogy szólok, ha később jövök, hogy tudja, ne kezdjen el aggódni.
2016. nov. 27. 14:29
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
Cuki lehet, amikor kilépsz a cég ajtaján, felhívod anyut, hogy késni fogsz, de előtte megkérdezed a kollégákat, hogy szerintük kb. meddig fogtok beszélgetni.:-) Esetleg a csajt, akit épp fűzni akarnál, hogy mit gondol, nagyjából mennyi időre lesz szükséged, hogy igent mondjon a randikérésre, amit majd elő kívánsz terjeszteni. Csak azért, hogy pontos óra/percet mondhass anyunak, aki itt van a vonalban.:D
2016. nov. 27. 14:38
 16/24 anonim ***** válasza:
87%

Hát, az én anyám is elég aggódós, de fél óra késés miatt én sem telefonálnék haza, csak akkor, ha valamiért fontos lenne, hogy pont időben hazaérjek (akkor 10-15 perc miatt is szólnék).

De amit leírtál, az tényleg beteges. Anyád még nem tekint felnőttnek, ennyi, és ezen akkor is változtatni kell, ha velük élsz. Szülőkkel lakni nem feltétlenül kell, hogy "gyerek-státuszt" jelentsen, egyenrangú felnőttek együttéléséről kellene, hogy szó legyen egy idő után.

2016. nov. 27. 15:05
 17/24 anonim ***** válasza:
71%
En 41 vagyok, a férjem 46, anyósom 73 és mindenki bejelenti, hogy hova megy és mikor jön. Udvariasság és nem mellékesen baleset vagy egyéb veszélyét esetén nagy segítség
2016. nov. 27. 16:42
 18/24 anonim ***** válasza:

"Szerintem meg egy huszonévesnek már nem nagyon kell bejelentenie, hogy később megy haza."

Ha együtt élsz valakivel, akkor illik szólni, ha később mész haza, hogy ne aggódjanak. Akkor is, ha 40 éves vagy. De fél óra az azért túlzás, főleg ha nem is volt semmi megbeszélve. Az ordibálás is erős túlzás.

2016. nov. 27. 17:09
 19/24 anonim ***** válasza:
89%
#17-es, te teljesen másról irkálsz, mint amiről szó van. Vagy azért gondoltad, hogy idetartozik, mert nézitek az órát, hogy jaj, négy óra 5 percre mondtam, hogy hazaérek, akkor már pisilni se megyek el, mert még elkések? Az, hogy tudják a családtagok, ki merre indult, teljesen természetes, viszont nincs mindig meghatározott időintervallum a hazaérkezésre. Ha a gyerek bulizni indul (felnőtt), csak annyit kell tudnom, hogy szándékában van-e hazajönni, vagy ott is alszik, ha elmegyek ügyeket intézni, csak annyit mondok, hogy igyekszem haza. Mit tudom én, mikor végzek, küldjek 5 percenként helyzetjelentést?
2016. nov. 27. 17:09
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Nekem egyszer csinált ilyet az édes lányom, többet soha! A titok, a Biblia, és a megbocsájtás. 56/N
2016. nov. 27. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!