Elméleti kérdés, ki nevelné a gyereket ha meghalna az anyja?
Ha a törvényi oldalát nézzük, akkor az apa.
Ha az érzelmi részét, akkor az anyai nagyszülők.
Hiába dolgoznak, normális esetben a szülők is dolgoznak, egy 11 éves már nem csecsemő és a nagyszülőkben még optimális esetben van 10-15 év, ennyi pont elég a gyereknek, hogy a talpára álljon.
Ha a vallás oldaláról nézzük, akkor katolikusok esetében a keresztszülők, hiszen ez valójában erről szól, ezért szoktak közeli hozzátartozót, nagyon jó barátot választani keresztszülőnek.
Jó kérdés.
A bíróságok nem szeretik kiszakítani a gyereket a megszokott környezetéből, ezért annyira nem tartanám egyértelműnek az apa felügyeleti jogát, ha a nagyszülők is bejelentkeznek a posztra, ezt erősíti az is, hogy nem látogatja rendszeresen a gyereket, így nem biztosított az egészséges lelki fejlődése sem.
Szerintem a nagyszülőké lenne a felügyeleti jog.
Aki egyedül neveli a gyermekét, az mindig gondol nem várt helyzetekre. Lehet ez akár betegség.
Meglepődnék, ha az anya már rég nem beszélte volna meg, hogy ha vele valami baj történik, ne a testvére nevelje tovább a lányát.
Ha nincs megállapodás, a gyámhatóság megkérdezi az összes szóba jöhető rokont.
Nincs sorrend, azt a családot választják ki (ha mindenki jelentkezik a gyerek gyámságára), aki a leginkább megfelelő.
Jelen esetben úgy tűnik, megint csak az anya testvérénél kötünk ki. (illetve én feltételezem, hogy ott lenne a legjobb helye a gyereknek)
Köszönöm a válaszokat! írtatok érdekeset, olyat amire nem is gondoltam.
Nem tudom ki szavazta le a véleményeket, én csak most küldtem a zöld pacsit mindenkinek. Köszi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!