Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Költözzek vagy...

Mit csináljak? Költözzek vagy nem? Alapból vidéken keressek munkát a kellemetlenség elkerülése érdekében?

Figyelt kérdés

Jelenleg párommal a szüleimnél élünk. Én még tanulok, ő dolgozik. Apósom vett egy házat, és azt szeretné, hogy ha befejeztem a sulit, költözzünk oda. Ők is ott élnének anyósommal. Elég nagy ház, elférnénk, nem arról van szó, hogy nyomorognánk.

Az egyik probléma - még a kisebb - az, hogy a szakmával, amit tanulok(Call Center operátor), ebben a városban nincs lehetőségem elhelyezkedni.

A másik az, hogy én ezt az egész kirepülés dolgot nem úgy képzeltem, hogy a szüleimtől átköltözöm az anyósékhoz, hanem úgy, hogy akkor saját magam vezetek egy háztartást, nem pedig anyósom mos, főz...stb. rám.

Szüleim 26 éve házasodtak össze, anyu odaköltözött apuékhoz és apai nagyszüleim is abban a házban laktak, amiben ők. Anyu ápolta őket, hívta nekik a mentőt...még a táviratokat is ő vette át. Amit mamám mondott, annak úgy kellett lennie, anya nem szólhatott bele, csak megcsinálhatta azt, amit a nagyanyám mondott neki.

Attól félek, hogy a történelem megismétli önmagát. Én most annyi idős vagyok, mint anya az esküvőjén.

Szeretem a páromat, meg a szüleit is, és nem akarok megbántani senkit.

Mit csináljak?

Előre is köszi a válaszokat!

20/L

2010. ápr. 23. 14:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok:

Mi a könnyebbik utat választottuk (anyóséknál felső szint egy bejárattal) nem akartunk életünk végéig adósságot vagy albérletet. Jól kijöttünk ... egy darabig! Anyósom eladósodott, végrehajtás fenyegette a házat, amibe befektettünk 2 milliót. Azért, hogy ne menjen el a ház, megvettük mi. Most ugyanúgy hitelünk van 35 évre és együtt kell élnem vele.

2010. ápr. 23. 16:15
 12/18 anonim ***** válasza:
Nézd, vannak jó és rossz tapasztalatok. Engem nagyon szeretettaz anyósom, a gyerekeknek sütött, főzött, elmehettünk fiatalon erre , arra, rájuk bíztuk a gyerekeket, nem olyan rossz az. Van amire ügyelni kell: Senki senkin ne uralkodjon. Sem uralkodni nem szabad, sem eltűrni, hogy pl. anyóska tegye. Ha beleszól, meg kell fontolni, ha célszerűnek látszik, elfogadni, ha nem látszik annak, akkor kdvesen megmondani, hogy inkább így teszed, és úgy teszel ahogy te gondoltad. Szeretettel lenni, hogy a gyerekek szeretetet lássanak maguk körül, és ha ők felnőnek, a kicsi korban tanult példát vihessék tovább. Ha úgy tűnik, hogy nem lehet szeretettel lenni, akkor nem kell feladni a reményt, hanem még türelmesebbnek, okosabbnak lenni, még jobban kimutatni a szeretetet, előbb utóbb a jég is elolvad.
2010. ápr. 23. 21:43
 13/18 A kérdező kommentje:

Van két külön bejárat, de nem lehet megoldani, hogy két külön lakrész legyen.

Nem tekintem ellenségnek őket, de valahogy nem tudom elképzelni azt, hogy együtt éljünk évtizedekig.

2010. ápr. 24. 18:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Költözzetek külön,mert bármi történhet és tényleg úgy járhatsz mint anyukád.Nehogy később azzal jöjjenek, hogy ez az ő házuk és itt neked kötelességeid vannak.A szülőktől minél messzebb éljétek a közös életeteket.
2010. ápr. 25. 15:58
 15/18 anonim ***** válasza:
90%
Nem annyira válasz a kérdésre, csak felkeltette a figyelmemet: call center operátornak hol vagy hogyan lehet tanulni?? Mert én egyetem mellett csinálom, és hát, őőő, nem kell hozzá nagy ész, kb 3 nap alatt be lehet tanulni. Amúgy ha ez lesz a "szakmád", akkor simán felköltözhetnétek inkább olyan helyre, ahol Te is el tudsz helyezkedni, és jobb,mint az ősökkel.
2010. ápr. 25. 18:38
 16/18 anonim ***** válasza:
Ugy gondolom, hogy vannak olyan emberek, akiknel ez nagyon jol mukodik, tehat nem feltetlenul ismetelne a tortenelem onmagat. Viszont ahhoz, hogy ez jol mukodjon, mindket felnek olyan szemelyisegnek kell lennie (tolerans, turelmes, nem szol bele a masik dolgaba stb), amivel ez mukodokepes. Ezt addig nem tudod, amig meg nem tortenik az osszekoltozes, mert mas egyutt lakni, mint talalkozni alkalmankent. Tehat lehet, hogy rosszul sul el. En azt javasolnam, hogy koltozzetek kulon teljesen. Tehat ne koltozzetek mellejuk sem. Nem egeszen ertem ezt a helyzetet. Aposodek vettek egy nagy uj hazat azzal a szandekkal, hogy majd mindannyian odakoltoztok, de titeket meg sem kerdeztek, hogy akarjatok-e? Ha pedig megkerdeztek, miert nem mondtatok meg, hogy ti nem igy kepzelitek el? Mert ha megkerdeztetek titeket es belementetek, akkor nagyon rosszul fog kijonni, ha most mar nemet mondtok, kifizettek a rengeteg penzt a semmire.
2010. ápr. 26. 14:38
 17/18 A kérdező kommentje:

A szitu az, hogy apósom vett egy házat úgy, hogy a párom nevére íratta, de a haszonélvezeti jog az övék.

És most úgy képzeli, hogy odaköltözünk ők is, mi is és ha meghalnak, akkor miénk a ház.

Ő ezt így elképzelte, nem kérdezett senkitől semmit.

2010. ápr. 26. 16:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Így, 8év távlatában hogy döntöttèl akkor, és hogy àlltok most kedves kérdező?
2018. júl. 10. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!