Mit csináljak? Költözzek vagy nem? Alapból vidéken keressek munkát a kellemetlenség elkerülése érdekében?
Jelenleg párommal a szüleimnél élünk. Én még tanulok, ő dolgozik. Apósom vett egy házat, és azt szeretné, hogy ha befejeztem a sulit, költözzünk oda. Ők is ott élnének anyósommal. Elég nagy ház, elférnénk, nem arról van szó, hogy nyomorognánk.
Az egyik probléma - még a kisebb - az, hogy a szakmával, amit tanulok(Call Center operátor), ebben a városban nincs lehetőségem elhelyezkedni.
A másik az, hogy én ezt az egész kirepülés dolgot nem úgy képzeltem, hogy a szüleimtől átköltözöm az anyósékhoz, hanem úgy, hogy akkor saját magam vezetek egy háztartást, nem pedig anyósom mos, főz...stb. rám.
Szüleim 26 éve házasodtak össze, anyu odaköltözött apuékhoz és apai nagyszüleim is abban a házban laktak, amiben ők. Anyu ápolta őket, hívta nekik a mentőt...még a táviratokat is ő vette át. Amit mamám mondott, annak úgy kellett lennie, anya nem szólhatott bele, csak megcsinálhatta azt, amit a nagyanyám mondott neki.
Attól félek, hogy a történelem megismétli önmagát. Én most annyi idős vagyok, mint anya az esküvőjén.
Szeretem a páromat, meg a szüleit is, és nem akarok megbántani senkit.
Mit csináljak?
Előre is köszi a válaszokat!
20/L
Első vagyok:
Mi a könnyebbik utat választottuk (anyóséknál felső szint egy bejárattal) nem akartunk életünk végéig adósságot vagy albérletet. Jól kijöttünk ... egy darabig! Anyósom eladósodott, végrehajtás fenyegette a házat, amibe befektettünk 2 milliót. Azért, hogy ne menjen el a ház, megvettük mi. Most ugyanúgy hitelünk van 35 évre és együtt kell élnem vele.
Van két külön bejárat, de nem lehet megoldani, hogy két külön lakrész legyen.
Nem tekintem ellenségnek őket, de valahogy nem tudom elképzelni azt, hogy együtt éljünk évtizedekig.
A szitu az, hogy apósom vett egy házat úgy, hogy a párom nevére íratta, de a haszonélvezeti jog az övék.
És most úgy képzeli, hogy odaköltözünk ők is, mi is és ha meghalnak, akkor miénk a ház.
Ő ezt így elképzelte, nem kérdezett senkitől semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!