Mit tegyek? Sürgösen megoldást keresek
Én első körben nem mondanám el az anyjának, hiszen ezzel "elárulnám" őt, ő pedig veszítene egy barátot, akiben megbízott, és szüksége van rá. Igen, segítségre van szüksége, és meg kell tudnia az anyukájának is, de ez így nem jó, ha te a neki tedd ígéretedet megszegve közlöd az anyukájával a dolgot.
Anyudnak elmondtad, ezt jól tetted, mindenképp be kell vonni egy felnőttet. Innentől én az ő segítségét kérném, hogy hármasban üljetek le a barátnőddel és anyukáddal. Egy kamasz lány sokszor könnyebben megnyílik egy másik felnőttnek, a saját anyukájával nehezebben kommunikál, nehezebb őszintén beszélnie vele. Szóval én így csinálnám, hármasban beszélnék vele, és ha sikerül, utána anyukád könnyebben rá tudná venni, hogy ő maga forduljon az anyjához segítségért. Ez minden szempontból jobb, hasznosabb lenne, mintha az anyja máshonnan tudná meg a dolgot...
Szerintem nem volt helyes, hogy elmondtad anyukádnak. Elmondhattad volna neki név nélkül, és kérhettél volna tőle úgy tanácsot, hogy nem tudja, kiről van szó.
A barátnőddel kellene inkább beszélned: azt kellene tudni, miért csinálja, és rá kellene venni, hogy ő beszéljen valakinek a problémáiról - a vagdosást el is hallgathatná, elég lenne, ha a vagdosás oka miatt fordulna segítséghez: akár a szüleihez, akár egy másik rokonhoz, esetleg egy felnőtthöz, akiben megbízik. Semmiképp sem mondanám el a szüleinek.
Szerintem ne mond meg az anyjának mert ha akarja majd ö elmondja inkább beszelj vele az sokat segít . de ne kérdzgesd ,hogy miért csináltad meg stb ... és ne is erröl hanem te beszélj és csak beszélj
hidd el velem is ezt tették és sokat segített
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!