Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szét mentünk a párommal.27...

Szét mentünk a párommal.27 hetes terhes vagyok. Egy forintot nem ad és amiket közösen megvettünk sem hajlandó elszállítás ahol most lakom a szüleimhez. Nevére sem veszí a gyereket. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Én nem dolgozom viszont ő pl a munkahelyen kapja a babára a családi adókedvezményt. Ti mit tennétek a helyzetében? Vagy mi a helyes?
2016. jún. 18. 13:14
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
16hetes voltam amikor élkezte ezt a züllött életét. Sajnos én úgy érzem nem tehetek erről. Tűrni tovább pedig nem fogom. Köszönöm a segítséget. Mindennek utána fogok járni.
2016. jún. 18. 13:44
 12/29 anonim ***** válasza:
84%

Az adókedvezményhez ki kellett töltened egy nyilatkozatot. Ezt vissza kell vonni, mivel nem éltek már közös háztartásban

Nem is nyilatkozhattak volna, mert nem házasok...

2016. jún. 18. 13:44
 13/29 anonim ***** válasza:
74%

Ha kapsz bármilyen járulékköteles juttatást, arra is érvényesítheted a kedvezményt.

Véletlenül se. Adóköteles kell, ezért nem jár pl gyes-re, mert nem adóköteles.

Ha segíteni akarsz, legalább ne vezesd félre.

2016. jún. 18. 13:45
 14/29 anonim ***** válasza:
35%

Te elolvastad a linket, amit becsatoltam?

Itt egy másik:

[link]

2016-tól élettársak is kérhetik a családi adókedvezmény megosztását, és a járulékokból is vonható a kedvezmény összege. Nézz utána, mielőtt ledorongolsz valakit, aki ezt megtette.

2016. jún. 18. 13:50
 15/29 anonim ***** válasza:
81%

A magzati kedvezményt ne keverd ide!!!!!!!!!! Mert azt év közben nem kaphatja élettárs.

A családit is csak akkor, ha közös a lakcím és legalább egy éve hivatalos az élettársi kapcsolatuk.

2016. jún. 18. 14:03
 16/29 anonim ***** válasza:
60%

Ráadásul megosztásról beszélsz, ami házastársak közt nem létező fogalom, ők közösen érvényesítenek.

Megosztani családi pótlékra jogosult tudja arra nem jogosulttal. Megosztás csak bevallásban létezik, év közben nem.

2016. jún. 18. 14:05
 17/29 anonim ***** válasza:
34%
ja, és nem, nem olvasom a linket, mert fejből vágom a törvényt, lévén ebből élek.
2016. jún. 18. 14:09
 18/29 anonim ***** válasza:
90%

"2. Az apa és az anya élettársak és erről papírjuk is van

2016-os újdonság! Fontos feltétel, hogy az anya és az apa közös lakó vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és legalább 1 éve szerepelnek az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásában, vagy az élettársi kapcsolatot legalább egy évvel megelőzően kiállított közokirattal igazolják. Az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásába úgy tudtok bekerülni, ha együtt elmentek egy közjegyzőhöz és kéritek a felvételeteket a “nagykönyvbe”. Ebben az esetben is mindkét szülő igénybe veheti a családi adókedvezményt a magzat után. "

[link]

Rendben, nem megosztás, ezt valóban félreolvastam. Apuka viszont igénybe vehette az adókedvezményt.

Az más kérdés, hogy ha nem voltak hivatalosan bejegyzett élettársak, akkor eleve bukta van, viszont a munkáltató vélhetőleg kérte az adóelőleg-nyilatkozat mellé az igazolást.

2016. jún. 18. 14:12
 19/29 anonim ***** válasza:
70%

"ja, és nem, nem olvasom a linket, mert fejből vágom a törvényt, lévén ebből élek."

Elég sz.rul élhetsz, ha nem követed a törvényi változásokat.

2016. jún. 18. 14:13
 20/29 anonim ***** válasza:
76%

Mert sok hülye ír sokkal több hülye cikket.

A családi kedvezmény érvényesítésére jogosult

b) a várandós nő és a vele közös háztartásban élő házastársa;

várandósoknál ninsc változás, élettárs továbbra sem kaphatja év közben; vele az anya csak az éves bevallásban oszthatja meg.

Te is inkább jogszabályt linkelj, ne hülye cikkeket, tele vannak tévedéssel.

2016. jún. 18. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!