Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Dédi ellátása: tehetnek...

Dédi ellátása: tehetnek valamit a gyerekei?

Figyelt kérdés

Férjem nagymamájának 1,5 éve balesete volt. Korából kifolyólag nem épült fel teljesen. A tudata teljesen ép, egy életvidám, fantasztikus humorú, belevaló nő. Én itthon voltam amikor a baleset volt, azóta is járunk hozzá heti 3x. Takarítok, bevásárolok, fizetem a csekkeket, kiváltom és porciózom a gyógyszereit, ha kéri főzök, vittem a gyógytornára most pedig havonta a dokihoz, ha jobb napja van tudunk sétálni is.

De most lejár a gyed-em ami 110e, a 25 ezres gyes pedig kevés, megyek vissza dolgozni. A dédi felajánlotta, hogy kifizeti a különbséget ha mégis maradnék.

A gyerekei viszont ezen ki vannak akadva. Hétvégén összeültünk, kb az lett a végkövetkeztetés hogy ha a dédi ragaszkodik hozzám akkor oldjam meg munka mellett. Inkább rendelje az ebédet és fizessen takarítónőt. Bármennyire szeretném is, ez nem fog menni. Persze ezután is látogatjuk, hétvégén főzök is neki, csekkeket-gyógyszereket intézem. De igazából a dédinek nem is ez a fontos, hanem hogy ott legyünk, játszhasson a dédunokákkal.

Kérdésem: ha mi megállapodunk, akkor a gyerekei tudnak-e tenni valamit jogilag, hogy ezt megakadályozzák?

2016. ápr. 7. 10:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%
Az én mamám gyámság alatt volt, de nem baleset miatt, hanem súlyos Alczheimeres volt! Nem lehet ép elméjű embert gyámság alá vetetni, ez egy komoly bírósági eljárás, nem is tudom, hogy volt pofájuk elindítani!
2016. ápr. 7. 12:13
 12/18 anonim ***** válasza:
91%

Egyetértek minden előttem szólóval, főleg a 10-es válaszolóval, aki azt javasolta, hogy minél előbb intézzétek el a jogi részeket, amíg a nagyi szellemileg teljesen ép, és bizonyíthatóan ilyen állapotban ír alá bármilyen szerződést.

Nekem nagyon undorító az unokák hozzáállása. Havi 85 ezer forintot sajnálnak arra, hogy a nagyi ellátása biztosított legyen, és még boldogan is éljen. Egy háziápoló is kerülne ennyibe, akkor bezzeg húznák a szájukat, ha nekik kellene kifizetni. Ha vannak pl. négyen, az havi 20 ezres kiadás lenne (de ebben az esetben még az sincs, mert a dédi adja a pénzt). Tőled meg elvárnák hogy munka mellett, ingyen mindent megoldj. Tudom, nem a pénz miatt csináljátok.

Hihetetlen, hogy ennyit jelent nekik a nagyanyjuk kérése.

2016. ápr. 7. 13:33
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

Épp elmélyű,beszámithato. Eltartási szerzödést kösetek vele. A bíroság a gyámságba nem fog beleegyezni. Amúgy meg te ápolod és volt pofájuk beadni a keresetet?

Egyezetek meg a dédivel. Ennyh.

2016. ápr. 8. 00:06
 14/18 anonim ***** válasza:
Szép család. Papírozz le mindent és nem tudnak mit csinálni.
2016. ápr. 8. 00:53
 15/18 anonim ***** válasza:
81%
Normális családban örülnének, hogy ilyen optimálisan meg lehet oldani az idős rokon ellátását. Ahhoz semmi közük, hogy a nagyi kinek mennyi pénzt ad, főleg úgy, hogy te még meg is dolgozol érte. Számoljátok ki, mennyi lenne az ebédrendelés és az ápolási költségek, mert gondolom, nem lenne elég napi egy óra látogatás. Ha ezt a család elé rakod, lehet, hogy rájönnek, hogy inkább köszönettel tartoznak neked. (Na jó, ez nem biztos, hogy így lesz, de mindenképpen tisztábban fognak látni.)
2016. ápr. 8. 11:02
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Eltartásit nem szeretnénk kötni, már beszéltünk róla. Nem "végleges" lenne a dolog, csak 1 évig, amíg még gyes-en leszek.

Nem vagyok álszent, nem tagadtam hogy ez nekünk is jó. Kapok ajándékba még egy évet, amit a gyerekekkel lehetek.

De ez a dédinek is jó. Sokkal jobb, mintha egyedül lenne vagy idegenek járnának hozzá. Sajnos abban már ő sem bízik, hogy a gyerekei fogják ellátni :-(

2016. ápr. 8. 15:15
 17/18 A kérdező kommentje:
Ja, még annyi, hogy szobatiszta, de a mosakodásban, néha az öltözésben segíteni kell neki.
2016. ápr. 8. 15:20
 18/18 anonim ***** válasza:
81%
15-ös: a rokonok érzésem szerint úgy gondolják, hogy a kérdezö fizeti a takarítót meg kaját, nem pedig elosztva. Így egyértelmüen nekik jobb.
2016. ápr. 8. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!