Dédi ellátása: tehetnek valamit a gyerekei?
Férjem nagymamájának 1,5 éve balesete volt. Korából kifolyólag nem épült fel teljesen. A tudata teljesen ép, egy életvidám, fantasztikus humorú, belevaló nő. Én itthon voltam amikor a baleset volt, azóta is járunk hozzá heti 3x. Takarítok, bevásárolok, fizetem a csekkeket, kiváltom és porciózom a gyógyszereit, ha kéri főzök, vittem a gyógytornára most pedig havonta a dokihoz, ha jobb napja van tudunk sétálni is.
De most lejár a gyed-em ami 110e, a 25 ezres gyes pedig kevés, megyek vissza dolgozni. A dédi felajánlotta, hogy kifizeti a különbséget ha mégis maradnék.
A gyerekei viszont ezen ki vannak akadva. Hétvégén összeültünk, kb az lett a végkövetkeztetés hogy ha a dédi ragaszkodik hozzám akkor oldjam meg munka mellett. Inkább rendelje az ebédet és fizessen takarítónőt. Bármennyire szeretném is, ez nem fog menni. Persze ezután is látogatjuk, hétvégén főzök is neki, csekkeket-gyógyszereket intézem. De igazából a dédinek nem is ez a fontos, hanem hogy ott legyünk, játszhasson a dédunokákkal.
Kérdésem: ha mi megállapodunk, akkor a gyerekei tudnak-e tenni valamit jogilag, hogy ezt megakadályozzák?
Egyetértek minden előttem szólóval, főleg a 10-es válaszolóval, aki azt javasolta, hogy minél előbb intézzétek el a jogi részeket, amíg a nagyi szellemileg teljesen ép, és bizonyíthatóan ilyen állapotban ír alá bármilyen szerződést.
Nekem nagyon undorító az unokák hozzáállása. Havi 85 ezer forintot sajnálnak arra, hogy a nagyi ellátása biztosított legyen, és még boldogan is éljen. Egy háziápoló is kerülne ennyibe, akkor bezzeg húznák a szájukat, ha nekik kellene kifizetni. Ha vannak pl. négyen, az havi 20 ezres kiadás lenne (de ebben az esetben még az sincs, mert a dédi adja a pénzt). Tőled meg elvárnák hogy munka mellett, ingyen mindent megoldj. Tudom, nem a pénz miatt csináljátok.
Hihetetlen, hogy ennyit jelent nekik a nagyanyjuk kérése.
Épp elmélyű,beszámithato. Eltartási szerzödést kösetek vele. A bíroság a gyámságba nem fog beleegyezni. Amúgy meg te ápolod és volt pofájuk beadni a keresetet?
Egyezetek meg a dédivel. Ennyh.
Köszönöm.
Eltartásit nem szeretnénk kötni, már beszéltünk róla. Nem "végleges" lenne a dolog, csak 1 évig, amíg még gyes-en leszek.
Nem vagyok álszent, nem tagadtam hogy ez nekünk is jó. Kapok ajándékba még egy évet, amit a gyerekekkel lehetek.
De ez a dédinek is jó. Sokkal jobb, mintha egyedül lenne vagy idegenek járnának hozzá. Sajnos abban már ő sem bízik, hogy a gyerekei fogják ellátni :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!