Normális, ha keresztanyám megmondta, hogy locsolkodáskor pénzt adjunk a gyereknek (6 éves)?
Minek egy 6 éves kölöknek pénz?
Ami igényei lehetnek (normális esetben) azt a szülőknek kell kielégíteni.
Gondolom nem cipőre, ruhára gyűjt.
Én ha most 6 éves lennék, sokkal jobban örülnék valami finom csokinak, cukorkának, esetleg valami kisebb játéknak.
Ha nagyon erőltetik, akkor vagy ne menj hozzájuk vagy a gyereknek vegyél valami tényleg olyat aminek örülne, egy hatalmas tábla csoki vagy hasonló.
Nem akarok beleszólni vagy kötekedni, de nem lehet, hogy a pénz nem is a gyerekhez kerül/kerülne ilyenkor?
Szegény ennyi idősen még nem tud reálisan gondolkodni.
Ha kap valakitől egy 1000-est, akkor anyuka-apuka simán mondhatja, hogy jaj, kisfiam itt van 10 darab 20-as, nézd meg milyen csillogók, cseréljük el erre a csúnya papír pénzre.
Nem, nem normális...sem így, sem más formában ajándékot ELVÁRNI.
Add azt, amit eredetileg terveztél, a csokitojást.
Gyűjtik a pénzt, nem kicsit (mindenünk megvan, lakás, autó, és még sorolhatnám).
A gyerek annyira van 'tudatában' a pénz értékének, hogy legutóbb szülinapjára kapott tőlünk egy öt számjegyes címletet, majd a gyerek ennyit kérdezett: csak ennyi? csak egy darab? Ergo, ha 500 Ft-os címletekben adtuk volna, azt hitte volna, hogy sok (bár úgyis az volt)
Semmiképp ne adj pénzt. Jesszum, ez nagyon durva.
Kérlek, írd majd meg (akár priviben), hogy mit tettél végül, és mit reagáltak :)
29N
Én személy szerint nem is tervezek adni, de anya tuti fog adni, ahogy ismerem úgy, mintha én is adtam volna...
Szerintem a családi 'körmenetkor' is iszonyatosan elememben leszek, látni fogják, mennyi kedvem van ehhez a kirakati családlátogatáshoz, így inkább meg sem fogok szólalni. Maximum, ha nagyon telik az a bizonyos pohár.
Tudom, szomorú, hogy így állok a dolgokhoz, de nem véletlenül van ez így...
5éves a kisfiam és kifejezetten haragszom érte, hogy anyósom és a testvére is évek óta pénzt adnak ilyenkor a gyereknek.
én, illetve a családomból a lányok kindertojással készülünk a gyerek locsolóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!