Ezesetben milyen állampolgárságú lesz a gyerekünk?
Sziasztok.
Még 2 hónapja költöztünk Olaszországba vőlegényemmel, aki szintén olasz és az országban született. Nemsokára fog megszületni a kisfiunk és annyi lenne a kérdésem, hogy ilyenkor milyen állampolgárságot kap?
Igy van, olasz es magyar, mindketto szuletesetol fogva.
A konzulatuson a szuletes hazai anyakonyvezeset kell elintezni, amit mar egyidejuleg lehet az utlevelkerelemmel beadni.
4: ugy, hogy egyidoben adod be a ket kerelmet, es a konzulatus egyszerre veszi be a kettot.
Sot, olyat is lehet hogy harmat adsz be egyidejuleg, a hazassag anyakonyvezesenek kerelmet, a szuletes anyakonyvezesenek kerelmet, plusz az utlevelkerelmet a gyereknek.
A kovetkezo tortent eddig: a konzulatus ult az osszes papiron amig meg nem jott az anyakonyvi kivonat, utana automatice folytatta az utlevelkerelemmel.
Most annyiban gyorsult a dolog, hogy parhuzamosan megy a ketto, felveszik az utlevelkerelmet ha latjak hogy a gyerek magyar allampolgar, mivel tudjak hogy a szuletesi kiallitasanak akadalya nem lesz, es elofordulhat az is, hogy elobb jon meg az utlevel mint a magyar szuletesi anyakonyvi kivonat.
Ketszer mar vegigjatszottam a dolgot.
6: melyik konzulatus? Nekunk Parizs.
2012-ben meg egyszerre indult mindharom, az utlevel elobb kesz lett mint a hazassagi es a szuletesi kivonat.
2014-ben a kisebbik lanyomnal mar csak akkor indult el az utlevelkerelem mikor a szuletesit megcsinaltak, de akkor is bevettek egyszerre a kettot, csak majd negy honapot vartunk az utlevelre.
Most allitolag ujra parhuzamosan futnak az ugyek.
1-es vagyok.
En oktoberben inteztem ugyanezt. Akkor mar par honapja eletben volt az a rendelet, miszerint egyidejuleg lehet a babat anyakonyveztetni, es beadni az utlevel-kerelmet.
Sot, nekunk joval elobb jott meg postan az utlevel, es csak ra par hetre a szuletesi anyakonyvi kivonat es a szemelyi.
De korabban valoban nem lehetett egyszerre intezni, hanem elobb az anyakonyveztetes, aztan az utlevel.
7!
Hága.
8!
Külföldön nem lehet személyi igazolványt csinaltatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!