Anyukák, apukák! Ti hány éves kortól engednétek a lányotoknak, hogy barátja legyen? És miért attól a kortól?
Nem kötném korhoz, felőlem bármikor lehet barátja (fiaim esetében barátnőjük), csak örülnék neki, hogy boldogok.
Az, hogy egy 10-12 éves fiú/lány jár valakivel a suliban, még egészen mást jelent, mint ha valaki 16-17 évesen jár valakivel. Egyikben sem találok semmi kivetnivalót.
Ez nem rajtam fog múlni, úgyhogy nem lenne ilyen. Már ovisok is kijelentik, hogy a másik a fiújuk, most ezzel mit csináljak? :)
Ami a szexuális kapcsolatokat illeti, annál sem fog megkérdezni, bármilyen jól is neveljem. Tájékoztatom, igyekszem értelmes gondolkodásúnak nevelni, amennyire lehet, aztán remélem a legjobbakat. Rengeteg esetről hallottam, ahol a gyereknek barátja volt és ebből nem kevésben a szülőknek fogalmuk sem volt a szexualitás fokáról... Jobb szülő-gyermek kapcsolatnál még lehet, de hogy jöjjön a gyerkőc, hogy ő holnap le akar feküdni a Pistivel, mit szólok? Az nem valami reális.
Az pedig nem törvényszerű, hogy ha X évesen barátja van, akkor lesz azonnal szex, ez még 18 éveseknél sem történik meg mindig, akárki akármit is gondol. Sőt, aszexuálisak is vannak, egész csomó típusba sorolhatóan. (Szeretem a speckó eseteket, no. Tudom, hogy ez nagyon nem tipikus.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!