Engedélyezné a gyámügy a költözésemet?
Valentin napon töltöm a 16-ot. Nem a páromhoz akarok költözni, vagy bármiféle rokonhoz. Iskolát váltanék az itteni helyzet miatt. Sem a családi, sem az oktatásügyi körülményeket nem tartom megfelelőnek.
Anyámék titkolják ki az apám, próbálják bemesélni, hogy az, akivel élek. Akivel élek pedig egy erőszakos, sokszor gondolkodásképtelennek tűnő alak. Sok kétes ügye volt régen, mostanában iszik és kiabál. Amikor csak lehet. Ezt pedig arra fogja, hogy neki nem könnyű. Azért pedig, mert neki nem könnyű, velem bánhat úgy, mint a kutyával. Pontosabban mikor volt kutyánk, azzal szebben viselkedett.
A jelenlegi iskolám is egy katasztrófa. 8 kilométerről járok be, és minden nap olyan elosztásban vannak óráim, hogy 5-kor, fél 6-kor, fél 7-kor illetve fél 8-kor végzek. Kivéve pénteken, mert aznapra csak 3 órát raktak be, hogy teljesen logikus legyen az egésznek a felépítése. Mellesleg itt sem úgy bánnak velünk, mint emberekkel, és ha valaki végre kinyitja a szemét, és hangot is ad az ellenvéleményének, rögtön másként van kezelve.
Nekem ezekből mostanra már többszörösen elegem lett. Valószínűleg az egészségügyi állapotom is emiatt elég gyatra. Aludni sem tudok normálisan. De bármi problémám van, a családom szerint az csak az én hülyeségem, vagy kitaláltam, bemesélem magamnak, esetleg a jól megszokott "te vállaltad ezt" szöveggel jönnek.
Szóval érdekelne, hogy ebben az esetben, ha kérvényezném, miután betöltöttem a 16. életévemet, a gyámhatóság engedélyezné-e egy innen elég messze található, pesti kollégiumba való költözésem? Az intézménytől néhány percre található iskolában tudnám folytatni ugyanabban a szakképzésben a tanulmányaimat, amit elkezdtem. Fontos lenne számomra a megfelelő, kiegyensúlyozott környezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!