Egy új kapcsolat kezdetén, a NEM (anyuka-apuka), mennyire szólhat bele a párja volt kapcsolatából lévő gyerek körüli dolgokba?
Semmi ilyen nincs kilátásban, és nem is voltam ilyen helyzetben, csupán kíváncsi vagyok.
Sok és mindenféle dolgot olvastam már ilyennel kapcsolatban, így nem tudom, hogy mit gondoljak, és mi a jó.
Az ok, hogy egy új nőnek, vagy új férfinek semmi köze a párja gyerekéhez, DE ha ugye együtt élnek, akkor közös az életük, és nem élhetnek részben titokban, meg susmusban.
Én személy szerint szabad kezet adnék a páromnak, meg a volt kapcsolatából lévő gyerekének, de nyilván, ha ebből nekem károm származna,akkor nem hagynám szó nélkül.
HA valakik együtt élnek családként, akkor ott értelemszerüen a másik félnek is VAN beleszólása, mert az ö életére is van hatással a gyerek.
Viszont ha a vérszerinti szülö nem képes olyan párt választani magának, akiben annyira megbízik, hogy ö is képes a gyereket értelmes módon nevelni, akkor ott vele van baj.
Ha nem az új kapcsolatban van elhelyezve a gyerek, akkor semmennyire.
Ha az új kapcsolatban, akkor szerintem kiveheti a részét a gyereknevelésből, de csak arányosan. Például az iskoláztatásába már nem engednék beleszólni.
" Semmi köze hozzá apuci anyuci éppen aktuális partnerének a gyerekhez szvsz."
Most ez komoly?
Ha én akár nő vagyok akár férfi, de az új kapcsolatomnak már van egy gyereke akivel egybe költöztünk (vagy hát nem tudom mi a szokás, hogy ki kihez költözik, a lényeg, hogy nő-pasi, plusz az eddigi gyerek)
Tehát adott 1 nő egy pasi, meg akár a pasi akár a nő VOLT kapcsolatából egy gyerek.
Nehogy már az "új" nő vagy pasi ne szólhasson bele a közös életbe!!!????!!!!???
Ezt TE sem gondoltad komolyan????!!!!
Akkor MINDEN elvált nő és férfi akinek "ott maradt" a gyerek az élete végéig egyedül és minden párkapcsolat nélkül éli az életét???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Nem tudom miért ordibálsz a négyes válaszodban. 18+-os ember vagy, tanuld meg elfogadni az egyenes választ, ha kérdezel valamit.
Én szerintem sem jó, ha az aktuális barátnő/barát beleszól a másik fél gyerekének nevelésébe. Már csak azért sem, mert a gyerek a véred, az aktuális hálótársadat meg egy óra kirakni adott esetben...
6-nak.
Saját tapasztalat: akivel csak laza kapcsolatban voltam (válás után, ismerkedés eleje), azt nem is ismertèk a gyerekek. Sokszor nem is tudtak róla. Ergo nem szól bele semmibe.
A párom (vőlegényem) idővel bemutattam, és akkor költöztünk össze, mikor láttam, hogy jó apa lesz, ill. a gyerekek is ezt szeretnék. Pont úgy szülője a gyerekeknek, mint én: tanul velük, gondoskodik róluk, óvja, betegen ápolja, játszik velük, stb. Igen bután jönne ki ha NEM szólhatna bele a nevelésükbe, vagy neki nem fogadnának szót.
Mivel nem "csak" az èn párom, fontos hogy a gyerekek is elfogadják, hogy egy család lehessünk.
Nem mindenben értettünk egyet, de ezt nègyszemközt tisztázzuk, a kicsiket egyformàn, következetesen kell nevelni. De ez a két vérszerinti szülőnél is így van; egyeztetni kell.
Az inkább csak kamaszhiszti, hogy "ne szóljon bele".
Nekem is volt nevelőapám, anyám második fèrje. Jobb apát kívánni se lehetett volna, genetika ide vagy oda.
"Ezért nem kell gyerekes emberrel összejönni. Nincs gyerek, nincs ilyen probléma."
Értem.
Tehát akkor egy elvált nő vagy férfi SOHA nem kezdhet új kapcsolatba, mert van gyereke/gyerekei.
Nagyon sajnálom őket, és örülök hogy én még nem voltam ilyen helyzetben, de akkor tényleg kerülni fogom a gyerekes egyedül álló emberkéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!