Ha közeli családtag van nálatok vendégségben, akkor mennyire kínáljátok a felszolgált italokkal, ételekkel? Bunkók voltunk?
Nekem az a tippem,hogy ugye karácsony volt és azt hitték,hogy ebédre hívod őket. Aztán ugye csak sós és édes sütik voltak kint az asztalon. Gondolom leesett nekik,hogy itt nem lesz főétel stb..
Bár ha ennyire éhesek voltak,akkor ehettek volna egy kis rágcsát.
Anyósomék is ilyenek,csak akkor esznek ha konkrétan a kezébe adjuk. Már nem idegesít,de csak ebéd utánra hivjuk őket,mert azt a fanyalgást nem vagyok hajlandó nézni. ( nem felhőtlen a viszony,évente 2x jönnek). Én se eszem náluk nagyon.
Nagyiméknál viszont kínálás nélkül kiszolgálom magam,férjem is otthon érzi ott magát,simán nyitjuk a hűtőt,mindig készül nagyim annyi kajával hogy hadseregnek elég.
Köszönöm a válaszokat!
Nem saját sütésű sütemények voltak, hanem anyukám süteménye, cukrászdai sütemények, kekszek, rágcsálnivalók stb. Nem ebédre készültek, mert háromra ígérkeztek (fél ötre értek), és meg volt beszélve, hogy mivel kórházban voltam, eléggé beteg vagyok, így nem lesz családi ebéd stb, örülök, hogy élek, nemhogy két embernél többre főzzek/főzzünk a férjemmel.
Én inkább arra gondolok, hogy valami más van a háttérben, bár már máskor is voltak érdekes húzásaik, lehet hogy simán ezt is fel kellene raknom a polcra a többi mellé (jelképesen). De nagyon bánt a viselkedésük, talán a betegség miatt még érzékenyebb is vagyok, nem tudom.
a férjed családja te vagy.
ettől függetlenül jó nagy bunkók a szülei.de az is lehet hogy rendes ételre számítottak nem pedig nasira.semmi nor,ális kaja nem volt nálatok karikor?
Ilyen rokonokkal azonnali hatállyal és véglegesen meg kell szüntetni mindenféle kapcsolatot.
Sok bosszúságtól kímél meg hosszútávon.
Az asztal közepére kipakolt ételhegy nyilván nem a dekorációt szolgálja. Egyszer megszoktuk kínálni őket, elmondjuk mi a választék (ez ilyen, ez olyan, ezt a nagyi sütötte, ebben mazsola van) utána pedig kiszolgálhatják magukat. De nem kántáljuk öt percenként, hogy: szedjél, egyél vegyél, szedjél, egyél.
A rokonok is így csinálják, nálunk ez a természetes. Senki nem is hal éhen úgy, hogy előtte áll a megterített, választékban bővelkedő asztal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!