Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek van jelentősége...

Szerintetek van jelentősége az ún gyászévnek?

Figyelt kérdés
Elítélendő, ha vki hamarabb létesít új kapcsolatot?
2015. nov. 24. 22:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

A gyászév egy tapasztalati érték, átlagban ennyi idö, mire a visszamaradt családtagok túljutnak az elsö, legnagyobb megrázkódtatáson.

Azt viszont nem szabad összekeverni, hogy valakinek fájdalmas a párja elvesztése, meg hogy szüksége van valakire.

Ugyanis ha valaki olyan lelki alkattal rendelkezik, hogy nem bír egyedül lenni, szüksége van egy társra, az iegn sok esetben már néhány hónap alatt elindul egy új kapcsolat felé - és ez egyáltalán nem jeletni azt, hoyg a meghaltat nem szerette vagy nem hiányzik neki, söt a legtöbb esetben éppen ellenkezöleg.

Az meg, hogy ki hogyan és meddig gyászol, kizáróag az ö saját magánügye, ebbe senkinek sincs beleszólása.

2015. nov. 25. 07:28
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem elítélendő.

Soha nem lehet valakit igazán elfelejteni! Szóval akkor sose legyen másik kapcsolata?

Az hogy új kapcsolata van, nem azt jelenti, hogy a korábbit elfelejtette, már nem sajnálja a halálát, stb.

Az emberi kapcsolatok nem ilyen szabályoktól függenek, hogy akkor pont 365 nap múlva lehet csak randizni újra.

2015. nov. 25. 08:55
 13/18 anonim ***** válasza:

személyiség függő

van akinek elég pár hónap van akinek évek kellenek hozzá

2015. nov. 25. 10:55
 14/18 anonim ***** válasza:
Nincs. Mondom ezt úgy, hogy özvegy vagyok, mindenki saját maga érzi mikor minek jött el az ideje. Lassan két éve halt meg a férjem de nem tudok kapcsolatot kezdeményezni és nem is gondoltam rá még. Képtelen vagyok rá. Mellette egy három éves gyereket kell egyedül nevelnem, se az időmbe se semmibe nem férne bele egy új házastárs. Nem tudom kitenni a gyerekem annak, hogy idegenként nézzenek rá, más gyerekének a nevelését meg nem kényszeríthetem rá senkire sem.
2015. nov. 25. 11:13
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, jó volt olvasni őket.
2015. nov. 25. 13:50
 16/18 anonim ***** válasza:
Ez mindenkinek a magánügye kellene hogy legyen.Tenyérbemászó, hogy egyesek erre is határidőt akarnak kiszabni.Milyen jogon? És akkor egy év után már ne gyászoljon, mert letelt az ideje? Az ember nem káposzta, hanem jobb esetben egyéniség.Eltérő lelkülettel.A gyászévnek legnagyobb jelentősége pedig a szomszédok szemében van.Rájuk viszont nem tartozik!
2015. nov. 25. 15:46
 17/18 anonim ***** válasza:

Már hogyne volna! Olvass csak utána annak, hogy mit jelenhett régen a gyászév, amikor még tudtak és mertek gyászolni! (Szerencsére, ez a trend ma visszafelé tér, hála egykét épkézláb lélekgyógyásznak.)

Régen elítélték azt, aki a gyászév letelt előtt kapcsolatot létesített bárkivel, ill. hamarabb férjhez ment vagy megnősült, sem hogy a gyászév letelt volna. Teljesen érthető okokból: amíg az ember gyászol, addig nem lát ki a fejéből a fájdalomtól, lelkileg rendkívül sebezhető. Ilyenkor nemcsak anyuka- vagy apuka-pótlékokat lehetett összeszedni, hanem meglehetősen gonosz, egoista embereket is, akik rájátszottak a gyászoló fájdalmára.

Én nem ítélem el azt, aki a gyászév alatt létesít kapcsolatot, mert nem tisztem ítélkezni senki felett, csak sajnálom. Egyetlen kivétel van: ha nagyon nagy a muszáj (kemény megélhetési gondok, kisgyerek stb).

2015. nov. 25. 16:39
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

16-os: csak félig van igazad. (Én nem pontozok le senkit.) Igen, tényleg tenyérbemászó, ha mások akarják megszabni, hogy meddig gyászolj, de a gyászév nem ezt jelenti.

Kb. egy teljes év kell ahhoz a halál után, hogy a túlélő gyászoló minden közös ünnepet, évfordulót EGYEDÜL üljön meg, egyedül emlékezzen. Ez nagyon fájdalmas lelki folyamat, mert maga a gyász is az, de muszáj végigmenni rajta. Aki nem teszi, annál később bossszulja ez meg magát, pl. "rejtélyes" -nek tűnő, testi vagy lelki megbetegedések formájában.

Ezt jelenti a gyászév.

2015. nov. 25. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!