Szerintetek furcsa, ha egy frissen szült nőnek az öccse segít a szülés utáni hetekben?
Ugye vannak olyan helyek, ahol az első pár hétben kíméli magát az anyuka, ezalatt az idő alatt a család nőtagjai segítenek a főzésben háztartásban, nagyobb gyerek(ek)el.
De mi van akkor, ha a segítő családtag egy 20 éves egyetemista fiú? Az ő segítségét is illik/szabad elfogadni?
(nem rólam van szó, csak ismeretségi körben jött fel a téma)
Ez a hat hetes dolog is igazából butaság. Oké, ha valakinek erre van igénye, az ő dolga. De nem "törvény", hogy így legyen.
Nyugodtan odamehet bárki segíteni. Miért ne mehetne!?
Nálunk jöttek vendégek első perctől kezdve, és én nem is kértem segítséget. Utólag már rettenetesen bánom.
Ha valaha egyszer lesz kistesó, senkit nem fogok beengedni 6 hétig, az biztos!!! Egész nap feküdni fogok a gyerekkel együtt, és csak rá fogok koncentrálni meg a férjemre, és a már meglévő gyerekre. Le fogom sz*ni, hogy rend van-e, van-e főzve, tuti, hogy rendelni fogom a kaját.
Azért érdekes, hogy milyen körökben mozoghatsz, ahol a család nőtagjai munka után hazaérve főznek, tesznek-vesznek, foglalkoznak a gyerekkel, aztán szaladnak a friss anyukához.
Ha a tesó, barát, akárki, meg tudja úgy szervezni a napját, hogy segítsen, nehogy azon múljon már, hogy elfogadod a segítséget, hogy mi van a lába közt. Pláne nem testvéreknél. Azért aki szül, az már nem úgy gondolkozik, hogy fúj, fiúk, juj, lányok. Legalábbis remélem.
"Azért írtam, hogy vannak olyan helyek, mert sokaknál ez már nem divat. Nekem több ismerősömnél is úgy volt, hogy az első 6 hétben senki nem mehetett hozzájuk és mindent az anya csinált az első perctől."
Ez nem divat kérdése, sokaknak munka miatt elég messzire kell költözni a családtól, vagy a szülei is dolgoznak még. Ráadásul szokás lett nagyon erőltetni ezt az "ugorj fel a császár után két perccel és csinálj mindent magad az elejétől" szólamot, már a kórházban is sok helyen nincs csecsemősnővér vagy nem csinál semmit, elvárják, hogy a frissen szült anyuka ugorjon a gátsebbel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!