Mit csinálnátok ezzel a szomszéddal?
Nem tudtam, hogy melyik kategóriába tegyem, de szükségem lenne tanácsokra. Szóval van egy leszbikus szomszédom(onnan tudom, hogy még a beköltözésénél egy beszélgetéskor említette) és már megőrülök tőle. Bérli a mellettem levő lakást már 3 hónapja.Téglaépítésű házban lakunk, de minden áthallatszik. Minden héten vagy 3-szor hallok ilyen hajnali fél 2 körül "olyan" hangokat, amikor van nála valaki. Ez egyrészt undorító, másrészt idegesítő, de tűrtem. Mostanában meg állandóan ordítva hallgatja a zenét, egész nap hallom, még ha lehalkítja, akkor is hangos és ez megy olyan este 11-ig. Nem szóltam, tűrtem. Múlt héten viszont áthívtam néhány nagyon jó barátnőmet, most mindenki ráért, iszogattunk, főztem nekik, beszélgettünk. Erre a szomszéd átordít ilyen bunkó stílusban, hogy "Hééé, kicsit halkabban is lehetne vihogni" olyan hangosan ordított, hogy simán hallottuk. Akkor közel voltam ahhoz, hogy átmenjek és kidobjam a 3.-ról. Másnap találkoztam vele reggel, mikor indult el otthonról és szépen megmondtam neki, hogy egyrészt máskor, ha zavarja a "vihogás", normálisan jöjjön át és mondja meg, másrészt én sem szóltam még neki az éjszakai "szórakozásai", meg az ordibálós zenéi miatt. Erre ő ilyet beszól, hogy "Nem tehetek róla, hogy jól csinálok dolgokat, ez tudod hanggal jár" . Hát kb erre nem tudtam semmit mondani, abszurd volt az egész, mondom "Oké, akkor próbáld meg halkabban és én sem vihogok". És azóta is ugyanúgy hallgatja hangosan a zenét, hallgatom a leszbikus kalandjait, egyik nap ilyen éjfélkor nekiállt valamit fúrni, meg már 2 napja rendezkedik éjjel, húzogatja az ágyat, de ilyen rohadt hangosan és ugye ezt hallom, mert a hálószobám mellett van az övé. Meg mikor kimegyek és meglát, elkezd ilyen gúnyosan vigyorogni. Mit csináljak még? Már beszéltem vele, de nem érdekli. Nem vagyok az veszekedős típus, de ez már sok.
23L
Szerintem ez tipikusan az az ember, aki saját magát nem képes észrevenni, eszébe sem jut, hogy amit csinál, az másokat zavarhat, de őt bezzeg minden idegesíti.
Na most egyrészt, ha éjjel zajong, és ezt felszólításra sem hagyja abba, akkor meg lehet próbálni rendőrt hívni, mert a csendháborítás az csendháborítás. Ez kiváltképp az éjjeli fúrásra vonatkozik. De a hangos zenére is.
Másrészt, ha te elviseled azt, ha ő hív "társaságot", és ebből mindent hallasz, akkor bizony ő is viselje el, hogy neked is van életed, néha nálad is lehet társaság. Szóval ha legközelebb átugat, akkor vagy ereszd el a füled mellett, vagy - magamból kiindulva - szólj vissza, hogy vegyél füldugót. Ja, amúgy a füldugót neked is ajánlom, én is használtam egy időben a lármás szomszédok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!