Választhatók új kereszt szülőt?
Fiam keresztanyja sokat változott, a kapcsolatunk, már nem olyan jó. Semmiben nem számíthatok rá. Szeretnék másik keresztszülőt a fiamnak. Van rá valamilyen lehetőség?
Már volt keresztelő.
Ha tényleg "keresztszülő", azaz vallási előírások szerint a gyerek felett az egyházi ritusok szerinti a gyereknek a közösségbe befogadásakor felelősséget is vállalt a vallás által meghatározott nevelés segítésére.
Ez egyszeri, halálig tartó feladat.
Ha újjászülni tudod gyereked, felkérhetsz bárki mást keresztszülőnek. Ha nem, akkor nem.
A keresztszülő feladata vallási terű, nem feladata viszont gyermekmegőrzőnek lenni!
Basszus.. Van itt bárki akinek a gyerekének van keresztszülője? a másfél év alatt, soha nem kértem tőle semmit, egyetlen egyszer kértem, hogy vigyázzon rá, akkor sem vállalta.
Nem nincs senki más, a család messze lakik tőlünk. Amit felhoztam az csak egy példa, hogy semmiben nem lehet rá számítani, de tőlem elvárná, hogy én mindenben segítsek neki.
A kapcsolat megromlott, visszafordíthatatlanul. A fiam másfél éves, egyáltalán nem kötődik a keresztszülőhöz, mert nem is ismeri szinte.
Remélem kielégítő választ kapott mindenki. A
Annak a kevés embernek, akinek sikerült normális hangnemben válaszolnia, annak köszönöm!
2 gyereknek is a keresztszülei vagyunk. Az egyik 5 éves, a másik 3.
Még soha nem kértek arra, hogy vigyázzunk rájuk.
Egyébre sem a gyerekkel kapcsolatban.
Látom a szövegértelmezés nem mindenkinek sikerült.
A kapcsolatunk nem ezért romlott meg. Az teljesen más miatt. Ez csak mellékes probléma.
Én is keresztszülő vagyok, és a 3 éves kislányra, bármikor szívesen vigyázok, és soha nem kerestem kifogásokat, hogy nem mert.....
A keresztszülő nm ingyenes bébiszitter. Nem is használtuk annak. Szakadjatok már le erről, csak egy példának hoztam fel, hogy semmiben nem lehet rá számítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!