Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18. életévét betöltött személy...

18. életévét betöltött személy igényelheti-e a gyerektartást/rokontartást?

Figyelt kérdés
Apukámnál lakok, idén fogok érettségizni. Anyukám felajánlotta, hogy nekem küldi a tartásdíjat, mivel már tapasztaltuk, hogy az nem rám lett költve. Apukám erről hallani se akar, mondván, hogy az az ő pénze, neki jár, hogy ellássa az én költségeimet. Ezt idáig értem, és támogatom, de mondhatni abból a pénzből nem láttunk semmit viszont. Nyilván etetni etetett, de pl. ruháztatást,osztálykirándulást már szájhúzogatással vagy egyáltalán nem finanszírozta, mert 'ez a pénz nem arra van'. Így nem örülök, hogy továbbra is ő kapja. Sok veszekedésnek venné elejét, ha abból a pénzből fedezném az egyéb kiadásokat, nagyrészét viszont az egyetemre szeretném félre tenni. Erre van lehetőségem?

2015. júl. 31. 21:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
71%
Nézd kérdező, amíg van hol laknod, van áram és melegviz, illetve jársz iskolába, a tartasdij rád van költve. Indíthatsz pert rokontartasert simán, esélyes, hogy még is fogod kapni. Az is esélyes, hogy apad azt mondja, oké, legyen a tiéd. Innentől viszont vagy elkoltozol, vagy fizeted a rád eső rezsit és az összes koltsegedet. Nem tudom mennyi a tartasdij, de hidd el, nem lesz erre elég.
2015. aug. 1. 07:23
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) akkor lapítok még egy évig :)
2015. aug. 1. 13:32
 13/13 anonim ***** válasza:
Lapíts is, mert a gyerektartás összege sokkal több, mint a rokontartásé "felnőttartás" kategória. A rokontartásnál már figyelembe veszik azt, hogy érdemes vagy- e a taníttatásra, kapsz-e tanulmányi ösztöndíjat.Nézik azt, hogy Te milyen módon járulsz hozzá a tanulásodhoz? Ha évet halasztasz, nem tartod a kapcsolatot az anyáddal, még a bíróság meg is szüntetheti. Még az anyádnak vannak meglátásai, mikor letaposott??? Abba rúgsz bele, aki nevel téged, anyád helyett???
2015. aug. 1. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!