16vagyok,a szüleim elváltak,anya nem tud dolgozni,nyugdíja van,meg agyerektartás,vele élek,majd csak májusban tud elmenni takarítani.Apa kőműves de alig van fizetése,fele fizetését ennek ellenére elkölti cigarettára.Nem értem hogy a családban szó szerint mindenki gazdag,csak pont mi vagyunk olyan szerencsétlenek hogy még annyi sincs amennyiből meg lehet élni...Felraktam netre meg kiraktam sok helyre hogy vállalok munkát szinte bármit ami nem nehéz,és senki sem jelentkezett...Nagyon kéne zsebpénz,mert a szüleimtl nem kérhetek,és a rokonoktól meg nem akarok kérni,mert akkor kitörne a családi háború....Mit tehetnék még?
2010. márc. 7. 13:02
1/6 anonim válasza:
Ha anyukád nem akar utánajárni a "lehetőségeknek" (segélyek, támogatások), menj el te a helyi családsegítőbe és kérdezd meg, milyen lehetőségek vannak.
Előtte azért beszélj róla anyukádnak, nehogy kiakadjon, hogy a háta mögött "kifecseged" az anyagi helyzeteteket.
Szerintem nem a ti szégyenetek, hogy olyan kevés a nyugdíj, hogy nem lehet megélni belőle.
2010. márc. 7. 13:06
2/6 anonim válasza:
Szia!
Jelentkezz diákmunkára, de szigorúan csak szerződéssel, mert anélkül ott is "átverik" a diákokat. Ezerféle munka van, nem kell a legsilányabbra gondolni, és szívesen foglalkoztatják a diákokat a munkáltatók mert utánuk nem kell járulékokat befizetni. (remélhetőleg jársz iskolába, ugye?)
2010. márc. 7. 13:06
3/6 A kérdező kommentje:
Természetesen járok iskolába...xd ...de 16évesen hogy szerzek munkát?Meg honnan?
2010. márc. 7. 13:08
4/6 anonim válasza:
Írom, diákmunka. Vannak diákmunka központok , országosan, nem csak Bp-en (bár nem tudom hol laksz). Bemégy egy ilyenbe és elmondod , hogy szeretnél munkára jelentkezni, ők meg ajánlanak neked melókat. Hidd el, sok helyen kapkodnak a diákok után, jobban mint a végezettséggel rendelkezők után./Még főiskolások, egyetemisták is lazán vállalnak diákmunkákat....én már csak tudom xD/
2010. márc. 7. 13:11
5/6 anonim válasza:
melyik településen laksz ? mert lehet hogy tok neked mondani cimet ahol kereshetsz munkát :D
2010. márc. 7. 13:11
6/6 anonim válasza:
Van egy rakat diákmunkát közvetítő cég. Annak függvényében,hogy hol laksz, menj be a legközelebbibe és kérj ott segítséget.
Ha tényleg dolgozni akarsz van lehetőség, bár nem annyi, mint régen, hiszen már a felnőtteket is kirúgják, mindenhol leépítés van. Én speckó 16 évesen árufeltöltő voltam Budapesten egy Spar-ban.
Ha nem lenne elég az info, vagy több segítségre lenne szükséged, írj nyugodtan privát üzenetet!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!