Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok otthon hogyan történik...

Nálatok otthon hogyan történik a családi kassza kezelése?

Figyelt kérdés
Mondjuk a két szülő megkapja a fizetését, s hogyan tovább? Ki mit fizet? Összesítitek a pénzt, vagy külön-külön költekeztek?

2015. júl. 31. 11:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nálunk van közös számla a rezsire, ház költségeire, biztosításra, és ha bevásárolni megyünk ebből fizetünk.

Az autóját és a költségeit (hobbi, szórakozás, ruha, stb,) mindenki külön fizeti.

Van közös megtakarításunk is, nyaralásra, felújításokra, egyebekre.

2015. júl. 31. 21:49
 12/14 wiWell ***** válasza:

Mi még nem vagyunk házasok, de egyutt élunk.

Én fizetem (N):

- villany

- lakáshitel

Párom fizeti (F):

- kozos koltség

- kábel TV/internet/telefon

- kocsival kapcsolatos dolgok (szervíz, mosás, tankolás)

Amit mindketten magunknak fizetunk számláról: mobiltelefon, életbiztosítás

Bevásárlást az fizeti, akinek a számláján éppen tobb pénz van vagy feleslegesen sok nála a készpénz.

Ha nagyobb dolgot akarunk venni akkor megbeszéljuk. Ez az utóbbi idoben úgy megy, hogy van egy prioritási listánk amin megyunk végig, mivel tavaly vettunk lakást és a mai napig még rendezzuk be. Megtakarításunk nem nagyon van, de ha ezek a dolgok lemennek, akkor fogunk tudni félretenni. Az itteni viszonyokhoz képest elég jól keresunk (Szlovákia), én 1000€ a barátom 1100€ korul, az árak meg hasonlóak mint Magyarországon.

2015. aug. 1. 07:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Én fizetek mindent.

41F

2015. aug. 1. 07:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Anyu megmenti, amit tud, eldugdossa, félreteszi, apám elissza a fizetését, számlákra alig marad, már a hitelkeret is elfogyott, vagy feléltük, vagy nem tudom, hogy mondják, pedig 26 éves vagyok ^^ Noss, így megy nálunk az élet. Már hónap elején se dőzsölünk, hónap végén pedig vegetálunk, meg egész hónapban. Anyu kezeli a szaládi kasszát, mert ő megbízhatóbb.
2015. aug. 1. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!