Barátnőmet molesztálta az apja, most mit tegyek?
Én (22) és a barátnőm (20) három éve vagyunk együtt,sok minden sz*rt átéltünk, de ez már sok. Apja alkoholista, elváltak a szülei, anyja pszichiátriai beteg, úgyhogy egész jó kis családi háttér. Mostanában úgy nézett ki hogy rendeződik a helyzet, mindketten egyetemre járunk a fővárosba, úgyhogy év közben nincs is semmi balhé. Nyáron viszont hazaköltöztünk, mindketten vidékiek vagyunk, csakhogy ilyenkor kettőnk között 200+ km távolság van. Hétvégente szokott hozzánk járni, mert ő ingyen utazik, és mát péntek reggel el tud indulni, hogy ideérjen mire én végzek a munkával.
Ami történt : csütörtök este bement hozzá az apja félrészegen , elkezdte ölelgetni és csókolgatni , és megkérdezte tőle, hogy megcsókolhatja e a mellét. Persze a válasz nemleges volt, mire az apja elszégyellte magát és kérdezgette tőle, hogy most haragszik e?
Én ezen teljesen ledöbbentem, fejembe szált a vér, már egyből tárcsáztam volna a rendőrséget, viszont barátnőm azt mondta hogy nem mer senkinek sem szólni, mivel anyagilag függ az apjától, és nem akar botrányt rendezni.
Mit lehet ilyen esetben tenni?
Ha akarod, leírom neked a törvény által elfogadott erőszakos nemi cselekedet definícióját, de az, ... hogy is mondjam... eléggé naturalisztikus.
Annyit azonban jó ha tudtok, hogy ahhoz, hogy a támadás erőszakosnak minősüljön, elég, ha a sértett viselkedésével kifejezésre juttatja, hogy nem egyezik bele a támadó szándékába. Még azt se kell mondania, hogy "Ne!"
Ebben az esetben BŰNTETŐ JOGILAG nem történt semmi. Sajnos. Nem tudod feljelenteni, mert nincs olyan jogi kategória, amibe ez a cselekmény beleillene. Akkor se tudnád, ha megverte volna, de annak nem lenne látható nyoma.
Sajnos a szolgáltatott jog nem mindig esik egybe az ösztönös jogérzék által megkívánt joggal. Ezzel együtt kell élnünk.
Hivatalosan nem lehet semmit, mivel nem történt erőszak. Ez egy dolog.
A másik meg hogy ne is tégy semmit, merthogy a barátnőd nem így döntött.
Nem hivatalosan viszont annyit megtehetsz, hogy félrevonod a fatert és közlöd vele, hogy ha még egyszer próbálkozik, akkor személyesen gondoskodsz róla, hogy többet ez ne fordulhasson elő.
Köszönöm a válaszokat :)
Azt hogy rettegek azt még az első válaszra írtam.
Nem vagyok lány, férfi vagyok, bár ezek szerint nőies a fogalmazásom, ha van ilyen.
Elköltözni nem nagyon tud, a nyarakat nálam szokta tölteni, csak most én gyakorlaton vagyok de szerencsére annak is vége egy hét múlva szóval ide tud jönni. Remélem a következő öt napban nem lesz semmi baj.
A dolgot bonyolítja az is, hogy az apja nagyon furcsa. Elég sok mindent megad a lányának azért, még amit nem is nagyon engedhet meg magának, és nem az a tipikus alkoholista, aki egész nap piál aztán nem csinál egyébként semmit. Inkább ez a hobbija a "rocksztár" élet, gazdagság és hírnév nélkül. Velem is mindig nagyon kedves, rendel kaját ha ott vagyunk stb...
De ezek után nem tudom hogy fogok vele jópofizni ha megyek hozzájuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!