Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megteheti valaki hogy nem köszön?

Megteheti valaki hogy nem köszön?

Figyelt kérdés

A férjemről van szó, ő nem köszön az édesanyámnak.

sztori: A férjemmel megromlott a házasságunk, ő az édesanyámat okolja, h miatta van, h mi már nem jövünk ki.....szerintem ha két ember között nem működik valami, az két ember dolga és csak ketten tehetnek róla, egy harmadik fél max csak rásegíthet. A "vicces" az h az édesanyám természetesen jelen van az életünkben, az anyósomék viszont a férjemet gyakran biztatják ellenem, persze így a gyerek ellen is. Az anyám meg meghallgat és elmondja a véleményét.....de ez mindegy is. Szóval a férjem pl olyanokon csinál műbalhét h anyuéknál nincs olyan meleg mint nálunk és amikor a gyerek ott van biztos meg fog fázni (szerinte)....erre még nem volt példa és ha a gyerek náluk van, akkor mindig magasra csavarják a fűtést, szinte fuldoklik az ember....

Na egy ideje a férjem nem köszön az anyámnak, közös ebédjeink már rég nincsenek, mert én nem akarom h ok nélkül bántsa az anyámat, de ha átvisszük a gyereket és épp találkoznak a férjem inkább elfordítja a fejét, egy köszönésre se méltatja. Én is észrevettem h ez nem véletlen, hanem szándékos viselkedés, és már anyu is említette......

A történet teljessége érdekében, én le tudok ülni anyósomékkal egy asztalhoz szinte minden héten, tudok köszönni nekik, beszélgetni is tudok velük, bár nem felhőtlen a kapcsolatunk. Úgy gondolom, h egy embert minősít a viselkedése és akár mi történjen a gyerek már összeköt minket, az anyósomékkal is, tehát egy kulturált viszonyt szeretnék ápolni.

Szerintem ha valaki nem köszön az őt minősíti.

Ti voltatok már hasonló helyzetben? Megteheti ezt valaki?

2010. márc. 4. 11:10
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
84%
A férjed egy kissé gyermeteg, de amúgy megteheti, miért is ne tehetné meg. Az édesanyád meg remélem csak megmosolyogja.
2010. márc. 4. 11:14
 2/37 anonim ***** válasza:
77%
Igen a pasidat minősíti :) Remélem én nem kerülök ilyen helyzetbe, vagy ha igen, biztos hogy otthagynám az illetőt. Rettentő nevetséges.
2010. márc. 4. 11:16
 3/37 anonim ***** válasza:
77%

szia!

Egyébként "kulturált" ember a párod veled szemben? Odafigyel a születés-névnapokra, a házassági évfordulóra stb? Ha igen, akkor sem valami jó dolog, hogy az anyósával így bánik; de erős a gyanúm hogy veled sem bánik úgy, mint egy hercegnővel, ha hagyja hogy az anyja uszítsa ellened. Nem tudom...ezt valahol előbb kellett volna észrevenned, hogy mennyire játszik nagy szerepet az anyja az életében... Nem akarom a példámat hozni, de mi tök jól megbeszéltük a férjemmel ezeket, értelmes ember; néhány dologra felhívtam a figyelmét, ő is az enyémet, és megbeszéltük.

2010. márc. 4. 11:17
 4/37 anonim ***** válasza:
81%

te jó ég, mi ez, óvoda? basszus, felnőtt emberek vagytok! miért hagyjátok, hogy ilyen dolgok tönkre tegyék az életeteket? ez egy idő után már nem játék lesz, hanem sok keserűség forrása, amivel a gyerekeiteket is mérgezitek.

másrészt: már felnőttek vagytok. miért hagyjátok, hogy a szüleitek így befolyásoljanak benneteket?! önálló életetek knéne, hogy legyen...

2010. márc. 4. 11:18
 5/37 A kérdező kommentje:
megtenni bármit lehet, de a következményekkel számolnia kell......szerintem legalábbis
2010. márc. 4. 11:18
 6/37 A kérdező kommentje:
írtam h a házasságom offon van......megint nem a kérdésre válaszolnak egyesek.....akit a szülei befolyásolnak az a férjem......ahogy írtam is "kedves kommentező".....
2010. márc. 4. 11:21
 7/37 anonim ***** válasza:
83%

hát, ha nem tetszik, hogy elmondom a véleményem (vagy más a magáét), akkor minek kérdezel?!

egyébként nem nekem kell aggódnom a házasságomért, hanem neked. ha úgy döntötök, hogy így teszitek tönkre, az nektek rossz, nem nekem...

2010. márc. 4. 11:23
 8/37 A kérdező kommentje:

a házasságunkat nem teszi tönkre, mert már nincs mit tönkre tenni.....vége....már csak egy papírmunka......

ha a kérdésre válaszol valaki azt szívesen veszem, de a személyeskedésre nem vagyok kíváncsi

2010. márc. 4. 11:31
 9/37 anonim ***** válasza:
91%

Aha,és amit édesanyád csinál?

Miért nem a férjeddel beszéli meg,hogy mi a gondja,miért neked susog?

Kedvesem ezt nevezik"ellene beszélésnek".Bocs de ez van.

Szerintem is egymással kellene foglalkozni,ha válságban a házaságotok,akkor most kicsit hanyagolni kellene a szülőket és egymással foglalkozni.Ezt el is lehet mondani:Anyu,Apu bocs,mostanában nem megyünk,sok a megbeszélnivalónk.A mamák meg az unokák életében vegyenek addig részt.

2010. márc. 4. 11:34
 10/37 anonim ***** válasza:
100%
ne haragudj, ha a házasságot ilyen mélyponton van- 1-2 hozzászóló véleménye mellett - én is megkérdem, miért zavar akkor téged a férjed viselkedése? Ha nem is akarsz ezért a kapcsolatért küzdeni, zárd le, és viszonlátás! akkor már teljesen mindegy, hogy hogy viselkedik az anyukáddal, nem?:)) /egyébként a leírt kérdésből, ill. kifejtéséből nem derül ki, hogy ez egy zátonyra futott házasság/
2010. márc. 4. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!