Egyedül nevelem a fél éves kisfiam. Milyen családtámogatást igényelhetek, és hol?
Mindig azt mondják, hogy nem vagyunk elég szegények, de hát így nem lehet megélni.
Az apja attól kezdve, hogy aláírta az apaságit, és kihiztizte, hogy a gyerek a nevén legyen, nem fizet egy fillért sem. Most voltam ügyvédnél, de szerinte nem lesz ebből gyerektartás, mert az apának nincs bejelentett lakcíme, nem dolgozik semmit, haveroknál lakik, nincs vagyontárgya. Így az állam sem előlegezi meg, mert nem látnak reményt a behajtására. Szociális segélyre nem vagyok jogosult, mert GYED-en vagyok , azt mondták, már igénybe veszek egy segélyt, nem jár másik. De hát összesen 45 ezer a gyed-em, plusz a 13 ezer családi pótlék. A lakhatásunk 55 ezer a rezsivel együtt, így nem lehet élni. Azt mondták, nem kötelező GYED-en lenni, menjek el dolgozni. De hát még csak 7 hónapos a fiam, hogy adnám ilyen korán bölcsibe? Tudok bármit is igényelni?
(anyukámnál tudok csak netezni, lehet, hogy csak sokára tudom megnézni a válaszokat, de légyszi írjátok meg hogy mit tehetek)
Csak nyugodtan jelentsd fel az apát...Olyan nincs hogy nem tudják behajtani rajta. Akkor majd leüli a tartozás összegét. Komolyan mondom jelents fel. Már meg ne haragudj,de milyen ügyvéded van,hogy még meg sem próbál pert indítani???
Különben nálunk (borsodi kicsi falu)lehet támogatásokat igényelni. Pontos nevét nem tudom,de lehet fűtésre,lehet a vízre és az áramra igényelni valamit... Jah és a gyermeknevelésit is lehet. Igaz az nagyon csekély összeg(5000 ft-fél évente),de az tuti megkapod,ha tényleg nem állsz valami jól anyagilag...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!